Klassieke Amerikaanse Hotdog van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg klassieke recept zuurkool bacon ui mosterd ketchup hot dog

Vroeger had ik niet zoveel met een hotdog. Ik zag dat meer als een groot broodje knakworst. Tot ik jaren geleden in New York op de hoek van de straat een hotdog had besteld. Do you want your hotdog with sauerkraut? Uhmm dat lijkt me niet heel lekker maar vooruit doe het er maar op. Man man man wat was dat lekker. Nu ik deze Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg zelf heb gemaakt snap ik ook waarom dit zo is: alle smaken zijn vertegenwoordigt. Bacon zorgt voor zout, gebakken uien voor het zoet, de zuurkool voor het zuur en frisheid en de mosterd voor het wat bittere. Afgemaakt met genoeg ketchup en mayonaise is dit echt een knaller van een recept. Ook door de warme hotdog en de koude zuurkool. Alles zit er in!

Ik heb kant en klare zuurkool gebruikt maar mocht je de zuurkool zelf willen maken denk ik dat het fantastisch is om verse zuurkool te stoven in bier.

Ben je op zoek naar een Mexicaanse hotdog met guacamole en cheddar cheese?

Wat heb je nodig voor deze Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg?

  • 4 Hotdog worsten
  • 4 broodjes (puntjes of echte hotdog broodjes)
  • zuurkool
  • 8 plakken bacon
  • 2 uien
  • boter
  • ketchup
  • mayonaise
  • mosterd

Bijpassend biertje? kijk dan even hier in de bierspecial.

Hoe maak je deze Amerikaanse hotdog?

Zet de Big Green Egg of BBQ aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de BBQ op laten lopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Bak ondertussen de bacon in een koekenpannetje hard en krokant. Snijdt de uien in ringen en doe deze in het pannetje met het achtergebleven vet van de bacon. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten smoren tot de uien bruin en zacht zijn geworden.

Spoel de zuurkool onder de kraan even af en knijp het vocht er uit.

Doe de hotdogs op de BBQ en grill voor ongeveer 8 minuten tot deze mooi bruin zijn geworden. Snijdt de puntjes door het midden door en leg deze de laatste paar minuten naast de worstjes. Zo worden de broodjes lekker knapperig. Als de worst en het broodje klaar zijn leg je aan weerszijde van het broodje een plakje bacon. Daar de worst tussen. Leg daar weer de zuurkool op en op de zuurkool de uien.

Doe lekker veel mosterd, ketchup en mayonaise over je broodje en eet smakelijk!

Iets nodig voor de Big Green Egg? kijk dan hier.

Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg klassieke recept zuurkool bacon ui mosterd ketchup hot dog

Klassieke Amerikaanse Hotdog van de Big Green Egg

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 11 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 Hotdog worsten
  • 4 broodjes (puntjes of echte hotdog broodjes)
  • zuurkool
  • 8 plakken bacon
  • 2 uien
  • boter
  • ketchup
  • mayonaise
  • mosterd

INSTRUCTIES

Zet de Big Green Egg of BBQ aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de BBQ op laten lopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Bak ondertussen de bacon in een koekenpannetje hard en krokant. Snijdt de uien in ringen en doe deze in het pannetje met het achtergebleven vet van de bacon. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten smoren tot de uien bruin en zacht zijn geworden.

Spoel de zuurkool onder de kraan even af en knijp het vocht er uit.

Doe de hotdogs op de BBQ en grill voor ongeveer 8 minuten tot deze mooi bruin zijn geworden. Snijdt de puntjes door het midden door en leg deze de laatste paar minuten naast de worstjes. Zo worden de broodjes lekker knapperig. Als de worst en het broodje klaar zijn leg je aan weerszijde van het broodje een plakje bacon. Daar de worst tussen. Leg daar weer de zuurkool op en op de zuurkool de uien.

Doe lekker veel mosterd, ketchup en mayonaise over je broodje en eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!