kippendijspies van de Big Green Egg recept BBQ knoflook tijm citroen marinade

Kippendijspies van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen

Kippendij, als je dat eenmaal hebt geproefd dan weet je dat je al die kipfiletsaté voortaan links kunt laten liggen. Meer vet en dus meer smaak en veel sappiger. Deze kippendijspies van de Big Green Egg is gemarineerd met een knoflook-, tijm-, citroenmarinade. Kipdijfilet is niet alleen lekkerder het is vreemd genoeg ook nog eens goedkoper. Ik zeg een win-win situatie.

Op zoek naar een ander kippendij recept? Kijk dan eens op deze Low and Slow, saté van kippendij of deze gerookte kippendijen.

Wat heb je nodig voor deze kippendijspies van de Big Green Egg?

voor ongeveer 25 spiesjes

  • 1,2 kilo kipdijfilet
  • 3 tenen knoflook
  • rasp van  de schil van 1 hele citroen
  • flinke bos tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Bijpassend biertje? kijk dan op deze bier special.

Hoe maak je deze kippendijspies?

Maak een marinade door in een bakje een behoorlijke scheut olijfolie te doen. Rasp vervolgens de 3 tenen knoflook er boven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze ook toe. Rasp de citroenschil boven de olie en snij een stuk van de overgebleven citroen. Knijp dit citroenpartje uit boven de marinade. Meng alles goed en breng op smaak met flink wat zout. Het koste mij best wel een tijdje om dit goed uit te vogelen maar je hebt echt goed zout nodig. Snijd van de kipdijfilet het overtollige vet weg. Snijd vervolgens de kipdijfilet in blokjes en doe deze in de marinade voor ongeveer 3 uur. Je kunt dit in een plasticzakje doen dan wordt de kip overal omringt door marinade.

Steek de bbq aan en bereid deze voor op direct grillen. Laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe? lees dan deze special.

Rijg de kip aan de spiesjes. Dit doe je een beetje “luchtig” zodat het niet een aan elkaar gedrukte bonk kipfilet word. Zo krijg je een gelijkmatige en snellere garing. Gebruik je houten spiesjes dan kun je deze het beste even weken in water voordat je gaat grillen. Dit voorkomt dat ze gaan verbranden.

Leg de saté van kippendij op de bbq. Sluit niet de deksel want de kip rookt enorm door het vet en de marinade en dat slaat op het vlees en proef je. Draai na 6 minuten de spiezen om. Haal de spiesjes van de bbq, leg ze op een bord en serveer direct!

Eet smakelijk!

kippendijspies van de Big Green Egg recept BBQ knoflook tijm citroen marinade

Kippendijspies van de Big Green Egg

Print
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 1,2 kilo kipdijfilet
  • 3 tenen knoflook
  • rasp van  de schil van 1 hele citroen
  • flinke bos tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions

Maak een marinade door in een bakje een behoorlijke scheut olijfolie te doen. Rasp vervolgens de 3 tenen knoflook er boven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze ook toe. Rasp de citroenschil boven de olie en snij een stuk van de overgebleven citroen. Knijp dit citroenpartje uit boven de marinade. Meng alles goed en breng op smaak met flink wat zout. Het koste mij best wel een tijdje om dit goed uit te vogelen maar je hebt echt goed zout nodig. Snijd van de kipdijfilet het overtollige vet weg. Snijd vervolgens de kipdijfilet in blokjes en doe deze in de marinade voor ongeveer 3 uur. Je kunt dit in een plasticzakje doen dan wordt de kip overal omringt door marinade.

Steek de bbq aan en bereid deze voor op direct grillen. Laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe? lees dan deze special.

Rijg de kip aan de spiesjes. Dit doe je een beetje "luchtig" zodat het niet een aan elkaar gedrukte bonk kipfilet word. Zo krijg je een gelijkmatige en snellere garing. Gebruik je houten spiesjes dan kun je deze het beste even weken in water voordat je gaat grillen. Dit voorkomt dat ze gaan verbranden.

Leg de saté van kippendij op de bbq. Sluit niet de deksel want de kip rookt enorm door het vet en de marinade en dat slaat op het vlees en proef je. Draai na 6 minuten de spiezen om. Haal de spiesjes van de bbq, leg ze op een bord en serveer direct!

.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer