Wij wilden een pokébowl maken voor ons blog en daarvoor koos ik als topping voor krokante kip. Na wat verschillende recepten te hebben bekeken, kwamen uit op onze versie van kipnuggets van de BBQ. Alhoewel wij kipnuggets eigenlijk geen goede naam vinden. Dit is zoveel meer als de slappe, nergens naar smakende kip die je bij de M haalt. Ik was eerst een beetje wantrouwig omtrent hoe krokant de kip zou worden maar dit was echt niet nodig. Dit was echt op en top krokant! Ik heb hiervoor panko gebruikt, dit is wel iets anders als paneermeel dus ga naar een Toko bij jouw in de buurt en haal panko! Je kunt deze nuggets op smaak brengen zoals jij wilt. Ik heb de kip naturel gehouden omdat ik deze op een pokébowl wilde doen maar inwrijven met een rub zal de smaak van deze kipnuggets doen exploderen!
Wat heb je nodig voor 12?
- 400 gram kipfilet
- bloem ( of je gebruikt een BBQ rub)
- 2 eieren
- panko
- zout
- sausje naar keuze
Hoe maak je deze kipnuggets van de BBQ?
Maak de Big Green Egg of andere kamado gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.
Dep de filets, als deze een beetje nat zijn, droog met een keukenpapiertje. Snij de kipfilet overdwars in repen. Je krijgt hier ongeveer 6 stukken per filet uit. Probeer zoveel mogelijk gelijke grootte en dikte aan te houden.
Doe in een kommetje het bloem (of BBQ-rub), een ander kommetje de losgeklopte eieren en leg op een bord flink wat panko. Breng de nuggets op smaak met zout en peper. Haal vervolgens per stuk door de bloem (of BBQ-rub) en daarna door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat er zoveel mogelijk panko aan de nuggets blijft zitten en leg vervolgens op een bord. Herhaal deze formule van bloem – ei – panko voor de rest van de nuggets.
Leg de kipnuggets op de BBQ. Ik heb hiervoor een groenterooster gebruikt maar ik denk dat het ook prima gaat op je gewone RVS rooster. Gaar de nuggets in ongeveer 20 minuten gaar. Kijk na 15 minuten naar de kipnuggets. Waarschijnlijk kunnen ze wat kleur gebruik. Zet je margrietschijf open en laat de temperatuur oplopen. Check af en toe wat de kleur is zodat je mooie bruine nuggets krijgt.
Serveer met een lekkere BBQ saus of andere saus naar keuze.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 400 gram kipfilet
- bloem ( of je gebruikt een BBQ rub)
- 2 eieren
- panko
- zout
INSTRUCTIES
Maak de Big Green Egg of andere kamado gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.
Dep de filets, als deze een beetje nat zijn, droog met een keukenpapiertje. Snij de kipfilet overdwars in repen. Je krijgt hier ongeveer 6 stukken per filet uit. Probeer zoveel mogelijk gelijke grootte en dikte aan te houden.
Doe in een kommetje het bloem (of BBQ-rub), een ander kommetje de losgeklopte eieren en leg op een bord flink wat panko. Breng de nuggets op smaak met zout en peper. Haal vervolgens per stuk door de bloem (of BBQ-rub) en daarna door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat er zoveel mogelijk panko aan de nuggets blijft zitten en leg vervolgens op een bord. Herhaal deze formule van bloem - ei - panko voor de rest van de nuggets.
Leg de kipnuggets op de BBQ. Ik heb hiervoor een groenterooster gebruikt maar ik denk dat het ook prima gaat op je gewone RVS rooster. Gaar de nuggets in ongeveer 20 minuten gaar. Kijk na 15 minuten naar de kipnuggets. Waarschijnlijk kunnen ze wat kleur gebruik. Zet je margrietschijf open en laat de temperatuur oplopen. Check af en toe wat de kleur is zodat je mooie bruine nuggets krijgt.
Serveer met een lekkere BBQ saus.
Eet smakelijk!