Het is echt al heel lang geleden dat ik een eigen hamburger maakte. Er is zoveel leuks te maken op de BBQ dat je soms even de basics vergeet. Deze keer een kipburger op de Big Green Egg met avocado en limoenmayonaise. Die combinatie is natuurlijk al top! Over toppings gesproken: de pickles van rode ui zijn ook onmisbaar in dit recept! Lekker pittig en zuur en die geven jouw burger de benodigde pit! Buiten alle toppings die ik er bij heb gedaan zou je ook kunnen denken aan bacon of guacamole? Maak van deze burger jouw top burger!
Wat heb je nodig voor 2 burgers?
voor de kipburgers:
- 300 gram kipgehakt
- halve teen knoflook
- 1 eiwit
- paneermeel
- eetlepel koriander
- peper en zout
voor de toppings:
- 2 broodjes
- 2 tomaten
- blaadjes sla
- 1 avocado
- plakje cheddar kaas
- pickles van rode ui
- mayonaise
- limoen
Hoe maak je deze kipburger op de Big Green Egg?
Voeg in een kom het kipgehakt toe samen met een fijn geraspte halve teen knoflook, het eiwit, de fijngesneden koriander (optioneel) en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg tijdens het kneden paneermeel toe totdat het minder nat wordt en je een goede substantie krijgt.
Vorm van het gehakt burgers. Je kunt hiervoor een hamburger pers gebruiken. Leg de burgers vervolgens op een bordje onder een folie in de koelkast. De burgers moeten nu opstijven.
Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de toppings klaarmaken. Snij de avocado en de tomaat in plakjes. Maak de limoenmayonaise door een paar eetlepels mayonaise te mengen met wat limoensap. Proef goed voeg zo nodig wat limoensap of mayonaise toe.
Gril de kipburgers op de BBQ in ongeveer 10 minuten gaar. Draai halverweg om en leg vervolgens op de bovenkant een plakje cheddarkaas. Gril de opengesneden broodjes tegelijkertijd een minuut aan de buitenkant krokant.
Beleg jouw broodje kopburger door eerst een paar blaadjes sla op het broodje te leggen, gevolgd door de tomaat, burger, mayonaise, avocado en rode ui pickles.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- voor de kipburgers:
- 300 gram kipgehakt
- halve teen knoflook
- 1 eiwit
- paneermeel
- eetlepel koriander
- peper en zout
- voor de toppings:
- 2 broodjes
- 2 tomaten
- blaadjes sla
- 1 avocado
- plakje cheddar kaas
- pickles van rode ui
- mayonaise
- limoen
INSTRUCTIES
Voeg in een kom het kipgehakt toe samen met een fijn geraspte halve teen knoflook, het eiwit, de fijngesneden koriander (optioneel) en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg tijdens het kneden paneermeel toe totdat het minder nat wordt en je een goede substantie krijgt.
Vorm van het gehakt burgers. Je kunt hiervoor een hamburger pers gebruiken. Leg de burgers vervolgens op een bordje onder een folie in de koelkast. De burgers moeten nu opstijven.
Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de toppings klaarmaken. Snij de avocado en de tomaat in plakjes. Maak de limoenmayonaise door een paar eetlepels mayonaise te mengen met wat limoensap. Proef goed voeg zo nodig wat limoensap of mayonaise toe.
Gril de kipburgers op de BBQ in ongeveer 10 minuten gaar. Draai halverweg om en leg vervolgens op de bovenkant een plakje cheddarkaas. Gril de opengesneden broodjes tegelijkertijd een minuut aan de buitenkant krokant.
Beleg jouw broodje kopburger door eerst een paar blaadjes sla op het broodje te leggen, gevolgd door de tomaat, burger, mayonaise, avocado en rode ui pickles.