Kip op de Big Green Egg BBQ rub langzaam garen recept

Kip op de Big Green Egg met een BBQ-rub

door Mr. in the Kitchen

Deze kip op de Big Green Egg is voor mij toch wel een soort van icoon voor wat BBQ’n inhoud. Dat komt omdat omdat deze kip een klassieke BBQ-rub heeft en bij de bereiding rookhout is gebruikt. Door een temperatuurmeter te gebruiken is deze kip ook nog eens super mals! Echt een aanrader voor als je gasten krijgt.

Wat heb je nodig voor de deze kip op de Big Green Egg?

  • 1 kip
  • een standaard of bierblik
  • 3 eetlepels bruine basterd suiker
  • 2,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • halve eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • handje rookhout snippers

Voor een bijpassend biertje kijk hier.

Hoe maak je deze kip?

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte hitte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je mooi de BBQ-rub maken.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Mix de ingrediënten goed door elkaar. Wrijf de kip goed in met de rub. Je kunt de rub ook onder de huid wrijven. Dit doe je door voorzichtig de huid los te maken en je vingers er steeds iets verder onder te duwen. Zorg dat er genoeg van de rub aan de buitenkant zit maar ook aan de binnenkant van de kip.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je kip er op doen. Je kunt hiervoor een bierblikje gebruiken, maar of dit effect heeft daar zijn de meningen over verdeeld. Je kunt ook gewoon een standaard gebruiken. Doe een het handje houtsnippers in de vuurspot, plaats het hitteschild en plaats vervolgens de kip op de Big Green Egg. Steek de temperatuurmeter in de borst van de kip. Sluit de deksel.

De kip is gaar als deze een temperatuur heeft bereikt van 72°C. Dit duurde bij mij ongeveer  50 minuten bij een kip van 1250 gram.

Wij aten deze kip met gebakken aardappeltjes en sla van de BBQ.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer