kikkererwten stoof recept spinazie

Kikkererwten curry met spinazie

door Ms. in the Kitchen

Ik heb mij voorgenomen vaker peulvruchten te eten, omdat het zo lekker is en ook heel gezond. Kikkererwten bevatten eiwitten, vezels en ijzer. Belangrijke voedingsstoffen voor mij aangezien ik geen vlees eet. Met deze kikkererwten curry met spinazie zet ik vrij eenvoudig een lekker gerecht vol peulvruchten op tafel. De kokosmelk maakt het romig en vol van smaak. Dit heb je nodig voor deze kikkererwten curry met spinazie:

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote ui 
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm geschilde gember 
  • scheutje (olijf)olie voor bakken 
  • 300 gram kikkererwten uit blik of pot   
  • 100 gram kastanje champions
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn 
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 ml heet water 
  • 1 groentebouillon blokje  
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram ongekookte rijst
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 tl extra vierge olijfolie
  • snufje zout
  • 1/2 tl  chilivlokken

Zo maak je de kikkererwten curry met spinazie:

  1. Pel en snipper de ui. Schil vervolgens de gember en snijd of rasp deze fijn. Snijd de knoflook fijn, snijd de champions in plakken en laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak vervolgens de ui en de gember enkele minuten aan op laag vuur tot de ui begint te kleuren.
  3. Voeg daarna de kikkererwten, champions, knoflook, kurkuma en komijn toe aan de ui en gember. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.
  4. Schenk de kokos­melk, het water en bouillontablet in de pan. Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel vrijkomt.
  5. Draai vervolgens het vuur lager en laat de kikker­erwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken.
  6. Kook ondertussen rijst voor 2 personen volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Giet 100 ml yoghurt in een schaaltje en meng dit met 1 tl extra vierge olijfolie, zout en chilivlokken.
  8. Meng op het allerlaatst de spinazie door de stoof en laat slinken.
  9. Schep vervolgens op elk bord rijst en daaroverheen de kikkererwtenstoof. Daarbovenop schep je de yoghurt met chilivlokken.

Inspiratie voor andere curry recepten vind je hier.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer