Kalfsoester van de Big Green Egg met sinaasappelmarinade

door Mr. in the Kitchen
kalfsoester van de Big green Egg BBQ recept kalfsvlees

Kalfsvlees zie je niet veel voorbijkomen terwijl het wel een heel mooi stukje vlees is. De lichte smaak maakt het ideaal voor zomerse gerechten. Deze keer heb ik de kalfsoester van de Big Green Egg met een sinaasappelmarinade gebruikt. Ook iets dat je niet vaak voorbij ziet komen. Vroeger hield ik niet van sinaasappel maar ik ben het steeds meer gaan waarderen. het is een bijzonder vleugje karakter dat je toevoegt aan een gerecht. Zo maakt mijn vriendin een super lekkere tiramisu met sinaasappel.

Wat heb je nodig voor deze kalfsoester van de Big Green Egg?

  • 4 kalfsoesters
  • 1 sinaasappel
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Bijpassend biertje? kijk dan even hier in de bierspecial.

Hoe maak je deze kalfsoester?

Maak een marinade door de rasp van de helft van de sinaasappel en het sap van de hele sinaasappel in een diepvrieszakje te doen. In dat zakje gaat ook een geraspte teen knoflook  en een flinke scheut olijfolie. Doe de kalfsoesters in het zakje en haal alle lucht er uit. Nu kun je de kalfsoester minimaal een half uur marineren. Door ze in een diepvrieszakje te doen komt de marinade overal.

Steek de bbq aan naar een temperatuur van 220 -250 C. Wil je weten wat ik bedoel? bekijk dan deze special. Ik gebruik voor het grillen het gietijzeren rooster van de Big Green Egg. Laat de kalfsoesters buiten de koelkast minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de kalfsoester grillen. Leg deze op het rooster en sluit de deksel. Draai na anderhalve minuut de kalfsoester een kwartslag. Zo krijg je een mooie grillruit. Draai na anderhalve minuut de kalfsoester om en herhaal de kwartslag. Haal na 6 minuten de kalfsoester van de Big Green Egg en laat deze 5 tot 10 minuten rusten.

Snijd de kalfsoester vervolgens in mooie tranches en serveer direct.

Eet smakelijk!

kalfsoester van de Big green Egg BBQ recept kalfsvlees

Kalfsoester van de Big Green Egg met sinaasappelmarinade

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 3.7/5
( 7 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 kalfsoesters
  • 1 sinaasappel
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Maak een marinade door de rasp van de helft van de sinaasappel en het sap van de hele sinaasappel in een diepvrieszakje te doen. In dat zakje gaat ook een geraspte teen knoflook  en een flinke scheut olijfolie. Doe de kalfsoesters in het zakje en haal alle lucht er uit. Nu kun je de kalfsoester minimaal een half uur marineren. Door ze in een diepvrieszakje te doen komt de marinade overal.

Steek de bbq aan naar een temperatuur van 220 -250 C. Wil je weten wat ik bedoel? bekijk dan deze special. Ik gebruik voor het grillen het gietijzeren rooster van de Big Green Egg. Laat de kalfsoesters buiten de koelkast minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de kalfsoester grillen. Leg deze op het rooster en sluit de deksel. Draai na anderhalve minuut de kalfsoester een kwartslag. Zo krijg je een mooie grillruit. Draai na anderhalve minuut de kalfsoester om en herhaal de kwartslag. Haal na 6 minuten de kalfsoester van de Big Green Egg en laat deze 5 tot 10 minuten rusten.

Snijd de kalfsoester vervolgens in mooie tranches en serveer direct.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!