Eigenlijk best wel gek dat wij zoveel zalm van een rookplank op onze site hebben staan en niet eerder een greep hebben gedaan naar kabeljauw. Kabeljauw is namelijk een mooie stevige witvis die heel goed op een rookplank kan. Ik heb hiervoor mooie dikke stevige moten gebruikt die ik bij de groothandel heb gevonden. De saus die ik hierbij heb gemaakt heb ik eigenlijk van wat leftovers gemaakt maar past er heel goed bij. In plaats van zure room kun je ook heel goed crème fraîche gebruiken. Deze kabeljauw van de Big Green Egg is eenvoudig te maken maar wel een echte topper!
Wat heb je nodig?
- kabeljauw moten
- 2 eetlepels zure room
- 2 theelepels mosterd (naar smaak)
- 1 eetlepel dille
- peper en zout
extra nodig:
- rookplankje
Hoe maak je deze kabeljauw van de Big Green Egg
Zet de Big Green Egg of bbq aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de bbq op laten lopen tot 180ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.
Maak het sausje door de zure room met de mosterd en fijngesneden dille te mengen. Proef en voeg naar smaak iets meer van het een of het ander toe.
Bestrooi de kabeljauw moten met flink wat zout en wrijf het er in. Smeer vervolgens de kabeljauw in met het dille-mosterdsausje. Leg de moten op het rookplankje en plaats deze op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en laat de kabeljauw op deze manier voor 15 minuten garen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte dus dat moet je even in de gaten houden. De kabeljauw moet mooi glazig van binnen zijn.
Let er op dat, als je de plank van de BBQ haalt, de onderkant van de plank heet is en je deze dus niet zomaar overal kunt neerleggen.
Serveer de kabeljauw direct. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- kabeljauw moten
- 2 eetlepels zure room
- 2 theelepels mosterd (naar smaak)
- 1 eetlepel dille
- peper en zout
INSTRUCTIES
Zet de Big Green Egg of bbq aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de bbq op laten lopen tot 180ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.
Maak het sausje door de zure room met de mosterd en fijngesneden dille te mengen. Proef en voeg naar smaak iets meer van het een of het ander toe.
Bestrooi de kabeljauw moten met flink wat zout en wrijf het er in. Smeer vervolgens de kabeljauw in met het dille-mosterdsausje. Leg de moten op het rookplankje en plaats deze op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en laat de kabeljauw op deze manier voor 15 minuten garen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte dus dat moet je even in de gaten houden. De kabeljauw moet mooi glazig van binnen zijn.
Let er op dat, als je de plank van de BBQ haalt, de onderkant van de plank heet is en je deze dus niet zomaar overal kunt neerleggen.
Serveer de kabeljauw direct. Eet smakelijk!