Ich bin ein Hamburger: uit eten in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
ich bin ein hamburger restaurant den haag

Ich bin ein Hamburger is niet een restaurant waar je, als je langsloopt, snel naar binnen zou gaan. Aan de buitenkant kun je niet zien hoe mooi het van binnen is, en met een graffiti als uithangbord word ik niet enthousiast. Ik liep er toevallig langs en was benieuwd naar deze hamburger tent. Eenmaal binnen was ik een en al aandacht en moest ik hier wel een keer gaan eten. Een maand later deze enorme mooie zaak bezocht. En ik werd niet teleurgesteld.

Gelegen aan de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier van Den Haag. Een populaire wijk onder jonge mensen. Er zitten diverse leuke lunchtentjes en ook een aantal vintage winkels. Als je de eerste foto bekijkt snap je direct waarom dit restaurant mijn aandacht trok. Wat een geweldig pand is dit en ontzettend smaakvol ingericht. De stijl van dit restaurant doet aan de jaren dertig denken. Het dak is deels van glas waardoor je een enorm mooie lichtinval krijgt. Ook het balkon geeft een gaaf accent in deze sjieke hamburgertent.

Want dat is ich bin ein hamburger eigenlijk. Het grootste gedeelte van de kaart bestaat uit hamburgers. Maar dit is net even een niveautje hoger. Alleen al de wijnkaart is menig goed restaurant jaloers op. Er is hier zeker iemand met verstand van wijnen die deze kaart heeft samengesteld. Er is een fijne ruimte voor in het restaurant waar je de mogelijkheid hebt om te kunnen borrelen. Mooie stoelen en sinds kort een echte piano nodigen je uit om hier na het eten nog een drankje te doen. Kom je liever iets eerder dan is er ook een borrelkaart waar leuke hapjes op staan.

Hoe was het eten in Ich bin ein hamburger?

Leuk om te vermelden is dat als je van tevoren aangeeft dat je allergisch voor gluten bent er een goed glutenvrij broodje word geregeld.

Wij kozen ervoor om eerst wat van de borrelhapjes te genieten. De gerookte amandelen en olijven vielen goed in de smaak. De garnalen met knoflook dreven in een soort soepje. Dit had zeker beter gekund. Als hoofdgerecht kozen wij voor 2 burgers. De tonijnburger met gegrilde groenten en de burger van de maand (of chefs special). Dit was een hamburger met pancetta, gefrituurde uienringen, groene asperges en een truffelmayonaise.

Beiden vielen goed in de smaak. Voor de salade en de friet moet je apart betalen wat sommige mensen niet zullen verwachten. Maar ook dit is gewoon van goed niveau.

Als dessert kozen wij voor een kaneelijs met appelcompote en een brownie met vanille cremefraiche met bosvruchten. Beiden smaakten goed en waren huisgemaakt.

Dit restaurant knalt er uit als je het vergelijkt met andere hamburger restaurants. Het zorgt voor het gevoel van een avondje uit. Vergelijk je het met de betere restaurants is dit gewoon een goed restaurant met mooie producten.

Zeker een het bezoekje waard al is het alleen maar om te genieten van de mooie entourage van dit restaurant.

Ben je op zoek naar nog meer hotspots? kijk dan even hier!

Deze recepten zijn ook lekker!