Zeker weten! Dit is een nieuwe favoriet! Wat een ongelofelijk lekker stukje vlees is deze iberico secreto. Het betekent Spaans voor geheim en dat is niet voor niks. Het is een heel bijzonder stukje omdat dit stuk vlees alleen bij het iberico varken wordt gesneden. Het vlees is ontzettend gemarmerd en bevat dus veel vet. En dat proef je zeker! Zo een mooi stuk als dit verdiend dan ook een Koninklijke behandeling en dat betekent hier: lekker veel rozemarijn. Er zullen genoeg mensen zijn die zeggen dat peper en zout genoeg is maar ik ben gewoon helemaal weg van rozemarijn en gegrild vlees. Er is bijna niks beters te bedenken. Bij deze: Iberico secreto van de Big Green Egg!
Wat heb je nodig?
- Iberico secreto
- Rozemarijn
- peper en zout
Hoe maak je deze iberico secreto van de Big Green Egg?
Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-240°. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Haal de iberico secreto uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Snij de harde en overtollige stukken vet weg. Het is over het algemeen een heel dun stukje vlees. Misschien heb je net als ik een dat dik is en een deel wat dunner. Je kunt er voor kiezen om dit al te portioneren zodat je voor elk stuk een passende bereidingstijd kunt aan houden.
Snij flink wat rozemarijn fijn. Bestrooi de iberico met flink wat zout en de fijngesneden rozemarijn.
Als de Big Green Egg op temperatuur is leg je de secreto op het rooster en sluit je de deksel. Ik heb ongeveer 3 minuten per kant aangehouden.
Haal de secreto van de BBQ, laat hem nog even rusten, bestrooi met wat peper en snij dan in mooie tranches.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- Iberico secreto
- Rozemarijn
- peper en zout
INSTRUCTIES
Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-240°. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Haal de iberico secreto uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Snij de harde en overtollige stukken vet weg. Het is over het algemeen een heel dun stukje vlees. Misschien heb je net als ik een dat dik is en een deel wat dunner. Je kunt er voor kiezen om dit al te portioneren zodat je voor elk stuk een passende bereidingstijd kunt aan houden.
Snij flink wat rozemarijn fijn. Bestrooi de iberico met flink wat zout en de fijngesneden rozemarijn.
Als de Big Green Egg op temperatuur is leg je de secreto op het rooster en sluit je de deksel. Ik heb ongeveer 3 minuten per kant aangehouden.
Haal de secreto van de BBQ, laat hem nog even rusten, bestrooi met wat peper en snij dan in mooie tranches.