Iberico rib fingers op de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Iberico rib fingers op de Big green Egg recept BBQ vleesvingers rib fingers rib fingers

Wat een geweldig borrelhapje zijn deze iberico rib fingers op de Big Green Egg! Doordat ze korte heet gegrild worden zijn ze krokant en sappig. Jammer dat je ze op deze manier niet veel voorbij ziet komen want het is een echte aanrader. Ik heb al een keer eerder een post gemaakt van deze Iberico rib fingers (ook een geweldige rub) en bij deze eentje met een andere rub. Het principe blijft gewoon hetzelfde. Kruiden er op en even kort grillen. Ik heb ook eentje met veel rozemarijn gemaakt maar dat had niet het effect wat ik zou willen. Ik denk dat deze rib fingers een krachtige rub nodig hebben waar flink wat zout bij zit. Er is een tijdje geweest dat ze deze bij de Sligro niet hadden en alleen bij de Hanos of online maar sinds kort kun je ze weer bij hun krijgen. Ben je op zoek naar een low and slow versie van Iberico rib fingers? Kijk dan even hier. 

Wat heb je nodig?

  • Iberico rib fingers
  • jouw favoriete rub (bijvoorbeeld deze)

lekker voor er bij: eigen gemaakte BBQ saus en een bijpassend biertje!

Hoe maak je de iberico rib fingers op de Big Green Egg?

Bereid de BBQ voor op directe garing en laat de temperatuur oplopen tot 220-250ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special of koop gewoon dit boek!

Terwijl de BBQ op temperatuur meng je de Rib Fingers met de rub en zorg dat de fingers helemaal onder de rub zitten.

Als de BBQ op temperatuur kun je de Rib Fingers er op leggen. Sluit de deksel en gaar ongeveer 2,5 minuut. Open de deksel en draai alles een kwartslag en sluit de deksel weer. Herhaal dit nog een keer tot je ongeveer 7 minuten hebt gegaard. Sommige Rib Fingers zullen wat dikker zijn als de anderen dus kijk zelf even of sommige er eerder of juist later af mogen.

Serveer de Rib Fingers direct als ze gaar zijn samen met de BBQ saus. Niet knipperen met je ogen want voor je het weet zijn ze op!

Eet smakelijk!

Iberico rib fingers op de Big green Egg recept BBQ vleesvingers rib fingers rib fingers

Iberico rib fingers op de Big Green Egg

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 7 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • Iberico rib fingers
  • jouw favoriete rub

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op directe garing en laat de temperatuur oplopen tot 220-250ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special of koop gewoon dit boek!

Terwijl de BBQ op temperatuur meng je de Rib Fingers met de rub en zorg dat de fingers helemaal onder de rub zitten.

Als de BBQ op temperatuur kun je de Rib Fingers er op leggen. Sluit de deksel en gaar ongeveer 2,5 minuut. Open de deksel en draai alles een kwartslag en sluit de deksel weer. Herhaal dit nog een keer tot je ongeveer 7 minuten hebt gegaard. Sommige Rib Fingers zullen wat dikker zijn als de anderen dus kijk zelf even of sommige er eerder of juist later af mogen.

Serveer de Rib Fingers direct als ze gaar zijn samen met de BBQ saus. Niet knipperen met je ogen want voor je het weet zijn ze op!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!