Iberico Rib Fingers op de BBQ Hot and Fast!

door Mr. in the Kitchen
Iberico Rib Fingers van de BBQ recept Big Green Egg spare ribs

Dit is echt een geweldig recept! Ik had nog nooit van vleesvingers of rib fingers gehoord totdat ik met Leonard Ellenbaas van o.a. Hete kolen, Hete Vuren en Hete Rook boodschappen ging doen bij de Hanos. Deze Iberico rib fingers zijn het stukje vlees dat tussen de ribbetjes zit. Dit is goed dooraderd vlees en daardoor erg smaakvol. De rub die wij hierbij hebben gedaan is ontzettend kruidig en past mijn inziens erg goed bij het vlees. Door deze Hot and Fast te garen krijg je een geweldige eindresultaat. Door de kleine stukjes vlees zijn deze Iberico Rib Fingers op de BBQ voor mij de borrelhap voor 2018! Ben je op zoek naar een low and slow versie? Kijk dan even hier. 

Je kunt de Iberico Rib Fingers online bestellen of bij de Hanos. De Sligro waar ik mijn boodschappen vaak doe had deze niet meer in het assortiment.

Wat heb je nodig voor deze Fingers?

  • Iberico Rib Fingers

Voor de Rub gelijke delen (b.v. 2 eetlepels) van:

  • gemalen zwarte peper
  • gemalen komijnzaad
  • zout
  • gemalen korianderzaad
  • gemalen kerriepoeder

Lekker voor er bij: eigen gemaakte BBQ saus en een bijpassend biertje.

Hoe maak je deze Rib Fingers?

Bereid de BBQ voor op directe garing en laat de temperatuur oplopen tot 220-250ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de rub maken. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de rub in gelijk delen toe. Ik heb 1 kg aan Iberico Rib Fingers gemaakt en ik heb van alles drie eetlepels gebruikt. Meng de Rib Fingers met de rub en zorg dat de fingers helemaal onder de rub zitten.

Als de BBQ op temperatuur kun je de Rib Fingers er op leggen. Sluit de deksel en gaar ongeveer 2,5 minuut. Open de deksel en draai alles een kwartslag en sluit de deksel weer. Herhaal dit nog een keer tot je ongeveer 7 minuten hebt gegaard. Sommige Rib Fingers zullen wat dikker zijn als de anderen dus kijk zelf even of sommige er eerder of juist later af mogen.

Serveer de Rib Fingers direct als ze gaar zijn samen met de BBQ saus. Niet knipperen met je ogen want voor je het weet zijn ze op!

Eet smakelijk!

Iberico Rib Fingers van de BBQ recept Big Green Egg spare ribs

Iberico Rib Fingers op de BBQ Hot and Fast!

Print
Porties: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.6/5
( 5 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • Iberico Rib Fingers
  • Voor de Rub gelijke delen (b.v. 2 eetlepels) van:
  • gemalen zwarte peper
  • gemalen komijnzaad
  • zout
  • gemalen korianderzaad
  • gemalen kerriepoeder

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op directe garing en laat de temperatuur oplopen tot 220-250ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de rub maken. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de rub in gelijk delen toe. Ik heb 1 kg aan Iberico Rib Fingers gemaakt en ik heb van alles drie eetlepels gebruikt. Meng de Rib Fingers met de rub en zorg dat de fingers helemaal onder de rub zitten.

Als de BBQ op temperatuur kun je de Rib Fingers er op leggen. Sluit de deksel en gaar ongeveer 2,5 minuut. Open de deksel en draai alles een kwartslag en sluit de deksel weer. Herhaal dit nog een keer tot je ongeveer 7 minuten hebt gegaard. Sommige Rib Fingers zullen wat dikker zijn als de anderen dus kijk zelf even of sommige er eerder of juist later af mogen.

Serveer de Rib Fingers direct als ze gaar zijn samen met de BBQ saus. Niet knipperen met je ogen want voor je het weet zijn ze op!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!