Iberico Rib Fingers zijn hier echt favoriet! Ik heb deze al op menig feestje gemaakt en dan alleen nog maar de hot and fast versie. Deze zijn in 7 minuten klaar en iedereen eet zijn vingers er bij op. Maar ik heb al een paar keer een low and slow versie gezien en ik was benieuwd of dit ook lekker is. En omdat mijn zoontje jarig was, en hij is echt helemaal gek op rib fingers, maakte ik deze Iberico rib fingers low and slow versie. En ja, ook deze zijn enorm lekker! Grootste verschil tussen de twee? De hot and fast versie is meer sappig. Het vet zit er nog in en dat proef je! De low and slow versie druipt het vet uit het vlees maar heeft nu weer wel veel meer BBQ-smaak. Dit omdat je een glace gebruikt en de fingers rookt. Hierdoor krijg een intensere BBQ smaak. Ze kosten niets dus,.. gewoon allebei proberen!
Wat heb je nodig?
- Iberico Rib Fingers
- BBQ-rub (misschien deze?)
- BBQ-saus (Zelfgemaakt!)
extra nodig:
- rookhout chunks of snippers (ik gebruikte appel)
- Conveggtor druippan
Hoe maak je deze Iberico rib fingers low and slow?
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 110-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats een opvangbak op de conveggtor want er komt een hoop vet uit het vlees lopen.
Doe het shunt rookhout in de vuurspot of doe wat snippers tussen het houtskool en plaats het rooster met daarop de Iberico fingers. Sluit de deksel en laat zo ongeveer 2,5 uur garen. Smeer nu de ribfingers in met de BBQ-saus. Laat nog een half uurtje zo doorgaren.
Haal de Iberico Rib fingers van de BBQ en serveer met een heerlijke BBQ-saus.
Je kunt ze ook laten afkoelen en in de koelkast zetten totdat je ze wil serveren aan je gasten bijvoorbeeld. Even opwarmen in de BBQ of oven voor een 10 minuten op 180°C is prima.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- Iberico Rib Fingers
- BBQ-rub
- BBQ-saus
- extra nodig:
- Rookhout chunks of snippers (ik gebruikte appel)
- Conveggtor druippan
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 110-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats een opvangbak op de conveggtor want er komt een hoop vet uit het vlees lopen.
Doe het chunk rookhout in de vuurspot of doe wat snippers tussen het houtskool en plaats het rooster met daarop de Iberico fingers. Sluit de deksel en laat zo ongeveer 2,5 uur garen. Smeer nu de ribfingers in met de BBQ-saus. Laat nog een half uurtje zo doorgaren.
Haal de Iberico Rib fingers van de BBQ en serveer met een heerlijke BBQ-saus.
Je kunt ze ook laten afkoelen en in de koelkast zetten totdat je ze wil serveren aan je gasten bijvoorbeeld. Even opwarmen in de BBQ of oven voor een 10 minuten op 180°C is prima.