Omdat Jana geen vlees eet zijn we altijd op zoek naar lekkere groente gerechten die ook een volwaardig gerecht zijn. Deze bloemkool van de BBQ is zo een volwaardig vegetarisch gerecht. De combinatie van de geroosterde bloemkool en de yoghurt dressing is echt top! De munt is wel een aanrader want die geeft de nodige frisheid.
Wat heb je nodig?
- 1 bloemkool
- 350 gram Griekse yoghurt
- 1 citroen
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1,5 eetlepel komijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 tenen knoflook
- klein bosje munt
- granaatappel pitjes
extra nodig:
Hoe maak je deze hele bloemkool van de BBQ?
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan bij deze special over indirect op de Big Green Egg. Plaats de druippan op de conveggtor
Verwijder de groene bladeren en het overschot aan stengel van de bloemkool. Kook de hele bloemkool in kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Spoel de bloemkool af met koud water.
Meng 200 gram yoghurt met de rasp van een hele citroen en het sap van een halve citroen. Rasp de knoflook fijn en meng de kerriepoeder, komijn, en chilivlokken met de yoghurt. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Dep de bloemkool droog en zet deze op een bord. Smeer de bloemkool in met de yoghurt. Smeer zoveel mogelijk yoghurt als dat mogelijk is. Bestrooi als laatste met nog wat zout. Verplaats de bloemkool van het bord naar de BBQ. Rooster de bloemkool in ongeveer 45-50 minuten gaar. Je kunt dit controleren door met een satéprikker in de bloemkool te prikken.
Maak ondertussen een yoghurt dressing door de overgebleven 100 gram yoghurt te mengen met een halve theelepel komijn, een klein beetje chilivlokken en een eetlepel fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de bloemkool uit de BBQ en zet hem op een bord. Bestrooi met wat fijngesneden munt en serveer met de granaatappelpitjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 bloemkool
- 350 gram Griekse yoghurt
- 1 citroen
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1,5 eetlepel komijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 teen knoflook
- klein bosje munt
- granaatappel pitjes
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan bij deze special over indirect op de Big Green Egg. Plaats de druippan op de conveggtor
Verwijder de groene bladeren en het overschot aan stengel van de bloemkool. Kook de hele bloemkool in kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Spoel de bloemkool af met koud water.
Meng 200 gram yoghurt met de rasp van een hele citroen en het sap van een halve citroen. Rasp de knoflook fijn en meng de kerriepoeder, komijn, en chilivlokken met de yoghurt. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Dep de bloemkool droog en zet deze op een bord. Smeer de bloemkool in met de yoghurt. Smeer zoveel mogelijk yoghurt als dat mogelijk is. Bestrooi als laatste met nog wat zout. Verplaats de bloemkool van het bord naar de BBQ. Rooster de bloemkool in ongeveer 45-50 minuten gaar. Je kunt dit controleren door met een satéprikker in de bloemkool te prikken.
Maak ondertussen een yoghurt dressing door de overgebleven 100 gram yoghurt te mengen met wat kerrie, komijn, chilivlokken en een eetlepel fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de bloemkool uit de BBQ en zet hem op een bord. Bestrooi met wat fijngesneden munt en serveer met de granaatappelpitjes.