Havermout pannenkoeken

door Ms. in the Kitchen
Oatmeal pancakes recipe breakfast lunch endometriosis gluten free dairy free soy free sugar free| havermout pannenkoeken ontbijt lunch smoothie recept endometriose glutenvrij zuivelvrij sojavrij eten suikervrij

Op zondag als de kinderen er zijn maken wij altijd alles wat zij willen. Een van de favorieten is natuurlijk pannenkoeken. Je kunt allerlei variaties van meelsoorten maken zoals deze glutenvrije boekweitpannenkoeken of deze amandelmeelpannenkoeken. Zoals je ziet maken wij eigenlijk alleen maar glutenvrije pannenkoeken en havermout is ook glutenvrij. Om de pannenkoeken nog een beetje gezond te houden serveren wij er eigenlijk altijd fruit en nootjes bij. De kids zijn er dol op en het is nog gezond ook! De glutenvrije havermout pannenkoeken worden extra lekker als je er een beetje honing of kokosrasp over doet. 

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • Sap van 2 perssinaasappels
  • 2 eieren
  • Olijfolie (voor het bakken)
  • Snufje zout

Zo maak je de glutenvrije havermout pannenkoeken?

  1. Maal het havermout fijn in de keukenmachine. Wij gebruiken hiervoor onze kleine magimix. Pers het sap van twee sinaasappels en meng dat met de eieren, het havermout en zout. Als je het beslag te dik vindt voeg dan een klein beetje water toe.
  2. Verhit enkele druppels olijfolie in een koekenpan en voeg een soeplepel van het beslag toe. Draai de pan voorzichtig rond zodat je mooie ronde pannenkoekjes krijgt.
  3. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur aan beide kanten licht bruin.

Deze recepten zijn ook lekker!