hasselback aardappels van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue aardappelen aardappel hassel back kruidenolie indirect

Hasselback aardappels van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Deze stonden al lang op het lijstje om te maken. Hasselback aardappels van de BBQ zien er niet alleen heel mooi uit, ze zijn ook nog eens heel lekker. Wij hebben Italiaanse kruiden gebruikt om de aardappels op smaak te brengen maar hier kun je naar hartelust mee combineren. Op zich zijn de aardappelen vrij eenvoudig te maken alleen duurt het wel eventjes voordat ze gaar zijn. Bij ons lagen ze er ongeveer een 1,5 uur op. Wij hebben wel gekozen voor een wat grotere aardappel dan de aardappels die je bij de supermarkt kan kopen. Mocht je nu wat minder tijd hebben dan zou ik voor zoete aardappel kiezen. Ook erg lekker en net iets sneller klaar.

Wat heb je nodig?

  • vastkokende aardappels
  • 50 gram roomboter
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
  • 1 eetlepel fijngesneden tijm
  • 2 eetlepels fijngesneden salie
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • 1 grote teen knoflook
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze hasselback aardappels van de BBQ?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg. 

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de aardappels insnijden. Leg de aardappel tussen twee steeltjes van twee houten pollepels. Op deze wijze kun je eenvoudig de aardappel insnijden maar snijd je deze niet helemaal door. Je kunt ook twee dikke satépennen gebruiken. Snij dunne plakjes, dit zorgt er voor dat het er mooi uitziet en het snel klaar is.

hasselback aardappels van de BBQ

Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de knoflook toe. Laat een minuutje fruiten en haal van het vuur. Voeg de fijngesneden kruiden en de olijfolie toe. Je hebt nu een heerlijke kruidenolie.

Als de BBQ op temperatuur is kun je een kleine chunck hout toevoegen en vervolgens het hitteschild en de druippan plaatsen. Sluit de deksel en wacht een half uur. Smeer de aardappels in met wat kruidenolie en herhaal dit drie keer hou een klein beetje van de kruidenolie over voor het serveren. Afhankelijk van de grote van de aardappels doe je er ongeveer 1,5 uur over.

Haal de aardappels van de BBQ en smeer een laatste keer wat van de kruidenolie over de aardappels heen.

Eet smakelijk!

hasselback aardappels van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue aardappelen aardappel hassel back kruidenolie indirect

Hasselback aardappels van de BBQ

Deze stonden al lang op het lijstje om te maken. Hasselback aardappels van de BBQ zien er niet alleen heel mooi uit, ze zijn ook nog eens heel lekker. Wij… Mr. BBQ Hasselback, aardappel, BBQ, Big Green Egg, Kamado, kruidenolie European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • vastkokende aardappels
  • 50 gram roomboter
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
  • 1 eetlepel fijngesneden tijm
  • 2 eetlepels fijngesneden salie
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • 1 grote teen knoflook
  • peper en zout

Instructions

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg. 

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de aardappels insnijden. Leg de aardappel tussen twee steeltjes van twee houten pollepels. Op deze wijze kun je eenvoudig de aardappel insnijden maar snijd je deze niet helemaal door. Je kunt ook twee dikke satépennen gebruiken. Snij dunne plakjes, dit zorgt er voor dat het er mooi uitziet en het snel klaar is.

Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de knoflook toe. Laat een minuutje fruiten en haal van het vuur. Voeg de fijngesneden kruiden en de olijfolie toe. Je hebt nu een heerlijke kruidenolie.

Als de BBQ op temperatuur is kun je een kleine chunck hout toevoegen en vervolgens het hitteschild en de druippan plaatsen. Sluit de deksel en wacht een half uur. Smeer de aardappels in met wat kruidenolie en herhaal dit drie keer hou een klein beetje van de kruidenolie over voor het serveren. Afhankelijk van de grote van de aardappels doe je er ongeveer 1,5 uur over.

Haal de aardappels van de BBQ en smeer een laatste keer wat van de kruidenolie over de aardappels heen.

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer