BBQ hapjes van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
bge bbq hapjes

Voor oud en nieuw opzoek naar een paar leuke hapjes van de Big Green Egg? Misschien dat ik je wat verder kan helpen door een mooie combinatie van hapjes te verzamelen met een een aanvalsplan voor de avond zelf! Omdat tegenwoordig best wat mensen (ook mijn vriendin) niet alles eten heb ik een combinatie gemaakt van 2 met vlees, 2 vis en 1 vegetarisch . Vijf hapjes is echt meer dan genoeg denk ik zo. Mocht je nog meer willen maken kan dat natuurlijk prima. Kijk dan even hier. Echte aanraders buiten deze hapjes zijn: mini hamburgers (veel werk), pork belly burnt ends,  gevulde pepers met roomkaas en deze chicken wings.Je moet natuurlijk even goed plannen wat je van te voren kunt maken en wat je op de avond zelf moet doen. Door eerst alle voorbereidingen te maken en vervolgens de hapjes in deze volgorde te maken laat je de temperatuur van de BBQ oplopen en varieer je met vlees, vega, vis, vlees en vis . Begin met de Moink Balls gevolgd door de gevulde champignons, de garnalen, de iberico rib fingers en als laatste de flammkuchen. Zo zorg je dat je niet teveel stress hebt op de avond zelf.

Hapjes van de Big Green Egg

Moink Balls

Je begint eerst met het voorbereiden van Moinkballs. Je bent hier in totaal ongeveer 2,5 uur mee bezig. Deze balletjes zijn echt een topper en de meeste mensen vinden ze fantastisch. Ik denk dat deze Moink Balls ook echt een typisch BBQ hapje zijn. Ze zijn langzaam gegaard, gerookt, en bevatten bacon en BBQ-saus. Wat wil je nog meer?? Als ze klaar zijn kun je ze laten afkoelen en vervolgens op de avond zelf even opwarmen in oven op BBQ. Kijk voor het recept

Moink balls van de Big Green Egg BBQ recept

Champignons gevuld met geitenkaas en tijm

Omdat je zoveel mogelijk tijd wil overhouden op de avond zelf kun je deze champignons alvast klaarmaken. Deze champignons vindt bijna iedereen lekker. Ook de vleesliefhebbers! Je begint met het verwijderen van de steeltjes en vult ze alvast. Het enige dat je nog hoeft te doen is het opwarmen. Ideaal! Dit wordt dan ook het tweede gerechtje dat je serveert na de moink balls. Hierdoor hoef je de Big Green Egg maar 1 keer om te bouwen. Klik hier voor het gevulde champignons van de Big Green Egg recept. Je hebt dit in een half uurtje voorbereid. Bewaar in de koelkast tot gebruikt (of buiten in de schuur).

champignons met geitenkaas en tijm van de bbq big green egg bbq geitenkaas tijm recept

Garnalenspiesjes met limoenmayonaise

Deze garnalenspiesjes zijn echt heerlijk en vooral ook door de limoenmayonaise! Voordeel van deze garnalen is dat ze straks in 4 minuten klaar zijn. Hoe meer tijd jij over houdt!  In het recept staat dat je ze de avond ervoor klaar kunt marineren maar als je deze in de middag in de marinade legt is dat natuurlijk ook goed. Je legt ze dus alvast in de marinade. Wil je echt tijd besparen? Doe ze dan ook gelijk op een prikker zodat ze in een keer uit de koelkast op de BBQ kunnen. Maak nadat je de garnalen hebt gemarineerd alvast de limoenmayonaise. Uiteindelijk moet je daar niet meer als een uurtje mee bezig zijn. Klik garnalen spiesjes voor het recept.

garnalenspiesjes op de bbq big green egg recept hapje

Iberico Rib Fingers

Ik vind dat deze rib fingers echt niet mogen ontbreken. Ik ben echt helemaal weg van ze. Dat heb je misschien wel gezien aangezien ik drie variaties op de site heb staan: 1 low and slow en 2 hot and fast. Ook deze keer weer een hot and fast hapje aangezien dit weer heel wat tijd scheelt. Maak in de middag even de rub en zorg dat de rib fingers ontdooit zijn voor de avond. De rub heb je echt in 5 minuten gemaakt. Op de avond zelf komen ze na de garnalen omdat je BBQ dan voor direct al klaar staat en je dezelfde temperatuur hebt als de garnalen. Klik hier voor het ibericio rib fingers recept.

Iberico Rib Fingers van de BBQ recept Big Green Egg spare ribs

Flammkuchen

Als laatste komen de flammkuchen. Deze hebben de hoogste temperatuur nodig. Flammkuchen zijn eigenlijk een soort lichte pizza’s. Het grote voordeel is dat het deeg kant en klaar te koop is en ze tijdens de avond niet veel tijd kosten. Maak van tevoren even de crème fraîche en snij alvast de uiringen. De rest van het beleg heeft geen voorbereiding nodig. Ik heb gekozen voor zalm maar mocht je dit niet willen heb ik ook een lekkere met proscuitto. Kijk voor de flammkuchen van de Big Green Egg hier.

Flammkuchen met zalm van de BBQ recept kappertjes rode ui

Op de avond zelf begin je dus eerst een BBQ voor indirecte warmte op 180ºC. Zo kun je de de moink balls opwarmen gevolgd door de gevulde champignons . Vervolgens bouw je de BBQ om naar directe warmte en laat je de temperatuur oplopen tot 220ºC. Dan grill je deze garnalen en de rib fingers. Als laatste bouw je de Big Green Egg om voor indirecte warmte en laat je de temperatuur oplopen tot 250ºC. Als het goed is ben je er dan ongeveer!

Succes met het maken van jouw hapjes van de Big Green Egg!

Deze recepten zijn ook lekker!