Voor Jana zijn we iedere keer weer op zoek naar leuke vegetarische gerechtjes van de BBQ. Deze keer hebben we een halloumi courgette spies gemaakt. Halloumi is een kaas dat echt bedoeld is om te grillen. Eerder gebruikten we de kaas al in een salade met gegrilde halloumi en ook toen waren we enthousiast.
Wat heb je nodig voor vier spiezen?
- 200 gram halloumi
- 1 courgette
- 1 eetlepel verse kruiden (wij gebruikten tijm en oregano)
- halve teen knoflook
- olijfolie
extra nodig
- spiesjes
Hoe maak je deze halloumi courgette spies?
Snij de verse kruiden fijn. Meng deze vervolgens met wat olijfolie en rasp er de halve teen knoflook boven. Wij gebruiken hiervoor een microplane rasp die echt super is. Doe geen zout bij de marinade. De halloumi is al behoorlijk zout, proef maar eens. Snij de halloumi in kleine rechthoekige blokjes. Doe de blokjes daarna samen met de marinade in een diepvrieszakje. Op deze wijze kun je alle lucht er uit halen en zit de marinade overal. Leg vervolgens weg in de koelkast.
Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over directe warmte. Ik heb het gietijzeren rooster gebruikt.
Haal de halloumi uit de koelkast. Snij met een dunschiller in de lengte linten van de courgette. Rol vervolgens in elk lint een blokje halloumi en rijg het blokje op de spiesjes.
Gril de spiesjes op de BBQ in ongeveer 3-4 minuten per kant mooi bruin. Haal ze van de BBQ en serveer direct.
Eet smakelijk
INGREDIËNTEN
- 200 gram halloumi
- 1 courgette
- 1 eetlepel verse kruiden (wij gebruikten tijm en oregano)
- halve teen knoflook
- olijfolie
INSTRUCTIES
Snij de verse kruiden fijn. Meng deze vervolgens met wat olijfolie en rasp er de halve teen knoflook boven. Wij gebruiken hiervoor een microplane rasp die echt super is. Doe geen zout of peper bij de marinade. De halloumi is al behoorlijk zout, proef maar eens. Snij de halloumi in kleine rechthoekige blokjes. Doe de blokjes samen met de marinade in een diepvrieszakje. Op deze wijze kun je alle lucht er uit halen en zit de marinade overal. Leg weg in de koelkast.
Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over directe warmte. Ik heb het gietijzeren rooster gebruikt.
Haal de halloumi uit de koelkast. Snij met een dunschiller in de lengte linten van de courgette. Rol in elk lint een blokjes halloumi en rijg het blokje op de spiesjes.
Gril de spiesjes op de BBQ in ongeveer 3-4 minuten per kant mooi bruin. Haal ze van de BBQ en serveer direct.
Eet smakelijk