Jana eet geen vlees en daardoor ben ik genoodzaakt veel groentegerechten op de Big Green Egg klaar te maken. En dat is helemaal niet erg! Eigenlijk zorgt dit voor een heleboel leuke vegetarische gerechten van de BBQ op ons blog! Het is ook nog eens vaak snel en eenvoudig te bereiden. Ik heb gekozen bij deze groentespies op de Big Green Egg voor de groenten paprika, courgette en rode ui omdat deze allemaal een gelijke tijd nodig heeft om gaar te worden. Als je bijvoorbeeld tomaat toevoegt is deze veel eerder klaar en aubergine wordt ook lastig. Deze groente passen mooi bij elkaar en combineren goed met de kruiden. Bovendien ziet het er ook nog eens heel mooi uit met al die verschillende kleuren.
Wat heb je nodig voor 4 spiezen?
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 4 kleine rode uien
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel rozemarijn
- olijfolie
- 1 teen knoflook
extra nodig:
Hoe maak je deze groentespies op de Big Green Egg?
Snij de groenten in stukken die ongeveer even groot zijn. Hierdoor vergroot je de kans dat de groenten allemaal contact maken met het rooster. Meng in een kommetje een paar eetlepels olijfolie en voeg hier de geraspte teen knoflook, tijm en rozemarijn toe. Pak een plastic zak en doe daarin de stukken groente en de marinade. Op deze wijze zit de marinade op een eenvoudige manier overal rond je groente.
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Doe de groenten op de spiezen. Gril de spiezen in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar. Probeer spiezen met enige regelmaat te draaien. Kijk daarbij naar de hitte van de vuurspot en zorg dat ze niet aanbranden of juist niet kleuren.
Haal de groentespiesen van de BBQ en serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 4 kleine rode uien
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel rozemarijn
- olijfolie
- 1 teen knoflook
INSTRUCTIES
Snij de groenten in stukken die ongeveer even groot zijn. Hierdoor vergroot je de kans dat de groenten allemaal contact maken met het rooster. Meng in een kommetje een paar eetlepels olijfolie en voeg hier de geraspte teen knoflook, tijm en rozemarijn toe. Pak een plastic zak en doe daarin de stukken groente en de marinade. Op deze wijze zit de marinade op een eenvoudige manier overal rond je groente.
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Doe de groenten op de spiezen. Gril de spiezen in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar. Probeer spiezen met enige regelmaat te draaien. Kijk daarbij naar de hitte van de vuurspot en zorg dat ze niet aanbranden of juist niet kleuren.
Haal de groentespiesen van de BBQ en serveer direct.