Groene salade als bijgerecht

door Mr. in the Kitchen
Groene salade als bijgerecht lekker avocado komkommer peterselie groen recept recepten gezond

Soms heb je van die gerechten die net wat even wat meer gezonds mogen bevatten of een beetje frisheid wel kunnen gebruiken. Zo maakte ik laatst deze risotto met paddestoelen en deze romige maaltijd mocht en wel wat meer groente bevatten en wel een fris bijgerecht gebruiken. Meestal maken we dan een groene salade als bijgerecht. Je kunt eindeloos variëren en uiteindelijk op jouw favoriete combinatie uitkomen. Wij hebben bij deze groene salade gekozen om een mosterddressing te gebruiken en peterselie als kruid toe te voegen. Maar je kunt het natuurlijk ook over een hele andere boeg gooien en bieslook, dille, dragon of munt gebruiken. Ook je dressing kan helemaal naar jou smaak worden gemaakt. Let wel even op de tip voor het maken van de dressing! Binnenkort zullen we eens wat dressings posten die wij hier vaak maken. Een balsamicodressing, mosterddressing en vruchtendressing zijn hier veel gebruikt!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram gemengde sla
  • halve avocado
  • halve komkommer
  • bosje peterselie

voor de dressing:

  • azijn (of citroensap)
  • peper en zout
  • extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

Hoe maak je deze groene salade als bijgerecht?

Dit is natuurlijk heel eenvoudig! Snij de avocado en komkommer in blokjes. Snij de peterselie fijn en meng met de ingrediënten met de sla.

Onthou voor het maken van de dressing dat je ongeveer 1 deel azijn neemt en 3 delen olijfolie. Dit is de ideale verhouding. Dus in dit geval 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie.

Maak nu de dressing: meng wat zout door de azijn. Het zout lost namelijk niet op in olie dus deze moet je eerst mengen. Vervolgens kun je de olie toevoegen en kloppen tot je ene mooi glad mengsel hebt. Voeg vervolgens een theelepel mosterd en een theelepel honing toe en klop weer tot een mooi mengsel.

Nu moet je goed proeven want de ene azijn of mosterd is de andere niet. Misschien moet er wat azijn bij of misschien wat olie? Proef en je zult je eigen smaak gaan ontdekken! Breng als laatste op smaak met wat peper.

Meng op het laatst de dressing door de sla en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groene salade als bijgerecht lekker avocado komkommer peterselie groen recept recepten gezond

Groene salade als bijgerecht

Print
Porties: 4 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.1/5
( 34 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 100 gram gemengde sla
  • halve avocado
  • halve komkommer
  • bosje peterselie
  • voor de dressing:
  • azijn (of citroensap)
  • peper en zout
  • extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

INSTRUCTIES

Snij de avocado en komkommer in blokjes. Snij de peterselie fijn en meng met de ingrediënten met de sla.

Onthou voor het maken van de dressing dat je ongeveer 1 deel azijn neemt en 3 delen olijfolie. Dit is de ideale verhouding. Dus in dit geval 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie.

Maak nu de dressing: meng wat zout door de azijn. Het zout lost namelijk niet op in olie dus deze moet je eerst mengen. Vervolgens kun je de olie toevoegen en kloppen tot je ene mooi glad mengsel hebt. Voeg vervolgens een theelepel mosterd en een theelepel honing toe en klop weer tot een mooi mengsel.

Nu moet je goed proeven want de ene azijn of mosterd is de andere niet. Misschien moet er wat azijn bij of misschien wat olie? Proef en je zult je eigen smaak gaan ontdekken! Breng als laatste op smaak met wat peper.

Meng op het laatst de dressing door de sla en serveer direct!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!