Deze Griekse salade met feta is echt de moeite waard om te maken. De combinatie van smaken is een hele goede. Jana is gek op feta en inmiddels ben ik ook helemaal verslaafd. Zoals ik eerder al een keer heb verteld is een goede feta wel belangrijk. In de supermarkt kun je vaak wat zure harde feta vinden maar bij een Turkse groenteboer vind je vaak zachte milde feta. Die is echt heerlijk. Ook maak ik gebruik van trostomaatjes. In Griekenland zijn de gewone tomaten waarschijnlijk heerlijk zoet maar bij ons zijn ze vaak verschrikkelijk. De trostomaatjes hebben nog het meeste smaak en zijn vaak wat zoeter. Nog een laatste tip: gebruik alsjeblieft niet van die allergoedkoopste, zwarte, naar niks smakende olijven uit een potje. Koop goede olijven en het liefst Kalamata olijven.
Wat heb je nodig?
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- 250 gram trostomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 15 Kalamata olijven
- 100 gram feta
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je deze Griekse salade met feta?
Snij de komkommer in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Snij de groene paprika ook in blokjes. en snij vervolgens de trostomaatjes in vieren. Snij de ui in dunne ringen.
Doe alle groenten in een slakom en voeg daar wat olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.
Ik heb gelezen op internet (ook leuk voor nog meer Griekse recepten) dat in het authentieke Griekse recept je de feta als een blok bovenop legt. Een beetje olijfolie er overheen doet en vervolgens bestrooid met oregano. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, het smaakt ook nog eens fantastisch.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar nog meer salades? Kijk dan even hier.
INGREDIËNTEN
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- 250 gram trostomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 15 Kalamata olijven
- 100 gram feta
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Snij de komkommer in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Snij de groene paprika ook in blokjes. en snij vervolgens de trostomaatjes in vieren. Snij de ui in dunne ringen.
Doe alle groenten in een slakom en voeg daar wat olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.
Ik heb gelezen op internet (ook leuk voor nog meer Griekse recepten) dat in het authentieke Griekse recept je de feta als een blok bovenop legt. Een beetje olijfolie er overheen doet en vervolgens bestrooid met oregano. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, het smaakt ook nog eens fantastisch.