Glutenvrije scones recept zonder gluten scones taartjes gebak

Zoals jullie misschien wel weten mogen de kinderen hier op zondag kiezen wat ze willen ontbijten. Dat zorgt voor de gekste wensen en zo ook deze glutenvrije scones. Nooit gedacht dat zij wisten wat scones waren maar blijkbaar hebben ze dat een keer opgevangen. Ze helpen altijd goed mee en het gaat steeds beter. Zo kan Rens al een eitje stukslaan en weet Emma op de gram nauwkeurig meel af te meten. Ontzettend leuk om met ze te doen! Deze glutenvrije scones waren echt ontzettend lekker en ik kan deze dan ook iedereen aanraden. Het lekkerste is natuurlijk om ze met een flinke klodder clotted cream en jam te serveren!

Wat heb je nodig voor 8 scones?

  • 175 gram rijstmeel
  • 1 eetlepel glutenvrij bakpoeder
  • 75 gram glutenvrije meel
  • 1 eetlepel xanthaangom
  • 1 eetlepel zuiveringszout
  • 90 gram boter
  • 60 gram suiker
  • 2 eieren
  • drie eetlepels karnemelk

Voor de clotted cream:

  • 125 gram crème fraîche
  • 125 gram mascarpone
  • poedersuiker

Hoe maak je deze glutenvrije scones?

Doe de rijstmeel, bakpoeder, glutenvrij meel, xanthaangom en zuiveringszout in een kom. Mix dit even door elkaar. Snij de boter in blokjes en voeg dit toe. Kneed het deeg met een keukenmachine of met de hand totdat je een korrelig mengsel hebt. Roer er vervolgens de suiker doorheen. Klop in een andere kom de eieren en de karnemelk even doorelkaar. Voeg deze ook toe aan het mengel zodat je een mooie deegbal hebt.

Verwarm de oven voor op 220°C hete lucht. Bestuif een werkoppervlak met een beetje glutenvrij meel en rol hierop het deeg uit tot een lap van ongeveer 2,5 cm. Steek met een vorm van ongeveer 5 cm ronde lapjes deeg uit. Leg deze op een bakpapiertje op een bakplaat. Vorm als het niet meer lukt om een mooie lap uit te steken de restjes weer tot een bal. Kneed even door en rol weer uit. Zo kun je precies 8 scones maken.

Zet de scones in de oven. Zet de oven na 8 minuten op onder en boven warmte en verlaag de temperatuur naar 200ºC. Bak nu nog 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Klop vervolgens in een kommetje de crème fraîche met de mascarpone door. Breng op smaak met wat poedersuiker. Jana houdt hier niet van maar de kinderen des te meer! Proef wat jullie lekker vinden.

Serveer de scones met de clotted cream en wat aardbeienjam!

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer