glutenvrije pasta met zalm recept rucola olijven kappertjes lekker gerookte zalm

Glutenvrije pasta met zalm

door Mr. in the Kitchen

Ontzettend leuk om dit recept met jullie te delen. Dit recept heeft mijn moeder voor het eerst gemaakt toen ik een jaar of 10 a 15 was. Ik was hier zo ontzettend gek op dat ik, toen ik in de groeispurt zat, wel drie borden van op kon. Ik kon mij eigenlijk niets lekkerders voorstellen als deze pasta met gerookte zalm. Inmiddels hebben wij wat aanpassingen gedaan. Het originele recept is zonder de courgette en met wijn, maar omdat wij vinden dat de kids een behoorlijke hoeveelheid groenten moeten eten hebben wij de courgette toegevoegd. In het begin in kleine hoeveelheden, maar inmiddels voegen we ¾ courgette toe. Wel in hele fijne blokjes gesneden want anders is het weer te veel herkenbaar als die vieze groente. Deze glutenvrije pasta met gerookte zalm wordt al jaren bijna wekelijks gemaakt. Kijk hier als je op zoek bent naar nog meer pasta recepten.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 gram glutenvrije pasta (wij vinden de linguine van AH het lekkerste)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¾ courgette
  • 4 tomaten
  • 200 ml crème fraise
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 handvol zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 80 gram rucola
  • ¼ citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je deze glutenvrije pasta met gerookte zalm?

Zet de linguine op en kook deze beetgaar. Dit kost ongeveer net zoveel tijd als de rest om klaar te maken.

Snij de ui en teen knoflook fijn en fruit aan in een koekenpan. Ook de courgette kun je in kleine blokjes snijden en toevoegen aan de knoflook en ui. Snij vervolgens de tomaten in partjes en verwijder het zaad van de tomaat. Snij de partjes tomaat ook in blokjes en voeg deze toe. Voeg als laatste de helft van de rucola toe. Laat dit even aanfruiten en de rucola slinken.

Voeg vervolgens de crème fraise toe en roer een beetje om. Snij de zalm in reepjes en knijp een ¼ citroen uit over de zalm en voeg de zalm toe. Warm kort door, ongeveer 2 minuten tot de zalm net aan gaar begint te worden en haal de pan van het vuur.

Verdeel de pasta over de vier borden. Schep op elk bord een paar lepels van de saus. Verdeel de olijven en kappertjes over de borden en maak het geheel af met wat verse rucola.

Wij vinden dit iedere keer weer enorm genieten.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer