Glutenvrije pasta met gerookte zalm en groene asperges

door Ms. in the Kitchen
glutenvrij recept zuivelvrij sojavrije pasta gerookte zalm courgette groene asperges

Dit recept voor glutenvrije pasta met gerookte zalm en groene asperges is eenvoudig en smaakt ook nog eens fantastisch. Helaas is het wel lastig om een goede glutenvrije pasta te vinden. Die van de AH zijn minder lekker omdat deze gebaseerd zijn op mais en dat geeft nou niet echt een fijne smaak. Je krijgt dan ook een veel plakkerige pasta. Die van grand Italië zijn daarentegen een stuk beter! Wij vinden het altijd ontzettend lekker om zalm door onze pasta’s te doen. Maar wil je misschien makreel of gerookte forel proberen want dat past ook erg goed bij deze pasta. Mogelijkheden genoeg om te variëren!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram glutenvrije pasta (penne of fusilli)
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 150 ml crème fraiche (of plantaardige kookroom als je een geen koemelk kunt verdragen)
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram courgette
  • 1 klein uitje
  • 2 el olijfolie voor bakken

Zo maak je de glutenvrije pasta met gerookte zalm en groene asperges

  1. Kook de glutenvrije pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Snij een centimeter van de uiteinden van de groene asperges en snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. De courgette kun je in plakjes snijden van ongeveer 1 cm dik (zoals op de foto).
  3. Snij het uitje fijn fruit deze in de olijfolie aan tot deze zacht en glazig is.
  4. Voeg de groenten toe en bak ze zo’n 5 minuten mee.
  5. Snij ondertussen de gerookte zalm in reepjes en voeg deze samen met de room aan de groenten toe. Roer alles gedurende vijf minuten en voeg wat zwarte peper, zout en verse dille toe (gebruik gedroogde dille als je geen verse hebt).
  6. Meng de saus door de pasta en serveer in een diep bord.

Eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer pasta gerechten? Kijk dan even bij onze pasta’s.

Deze recepten zijn ook lekker!