Wauw! wat een heerlijk recept is dit! Deze glutenvrije ontbijtcake staat bij ons ontzettend vaak op tafel. De kinderen zijn er gek op en het is weer eens wat anders als een boterham met pindakaas. Je kunt de cake met allerlei smaken oppimpen. Een van de favorieten van de kinderen is zonder cacao en met een dikke laag pindakaas er op. Hier kiezen we voor een chocolade versie en deze is ook heerlijk. Je kunt zelf wat hele stukjes chocolade toevoegen als je dit wil.
Wat heb je nodig voor deze glutenvrije ontbijtcake?
- 2 bananen
- 2 eieren
- 5 el boekweitmeel
- 1 el cacaopoeder
- een handje vol walnoten
- 2 el geraspte kokosnoot
- fruit, nootjes en rozijnen naar eigen smaak (optioneel)
Extra nodig:
Hoe maak je dit?
Mix de bananen, eieren, boekweitmeel en cacaopoeder in een blender. Schenk vervolgens het mengsel in een siliconen ovenschaal met een diameter van ongeveer 22 cm. Decoreer de walnootjes bovenop het mengsel. Zet de ovenschaal in de magnetron en laat de cake garen gedurende vijf minuten op 1000Watt. Je kunt dit ook in een oven bereiden. Verwarm de oven dan voor op 200 graden en zet de ontbijtcake dan voor ongeveer 10 minuten in de oven. Hou de garing in de gaten dit verschilt per oven.
Verwijder vervolgens de ontbijtcake uit de ovenschaal en decoreer met de geraspte kokosnoot. Serveer een twee kwarten van de cake op een bord met wat nootjes, fruit en eventueel rozijnen. Ik eet de ontbijtcake graag met peer, kiwi, walnoten en rozijnen.
Wil je er een gezonde smoothie bij? Misschien is dit wat voor jou!
Eet smakelijk!