Glutenvrije maiscake met feta

door Ms. in the Kitchen
maiscake glutenvrij en boekweit maismeel feta cake hartig

Dit is een recept voor een hartige maiscake met feta. Maiscake heb ik voor het eerst in Servië gegeten. Met een groene salade of een soepje erbij heb ik een volwaardige lunch of avondmaaltijd. De maiscake is trouwens ook heerlijk om onderweg te eten, net als dit recept voor bananencake. Wij maken deze cake met grote regelmaat. De kinderen hier zijn er ook gek op! Dit is mijn glutenvrije variant voor de maiscake:

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 175 gram maismeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 100 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 ml (volle) yoghurt
  • 200 gram feta
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el gedroogde tijmblaadjes
  • een snufje zout
  • (optioneel een frisse groene salade ernaast)

extra nodig:

Zo maak je de glutenvrije maiscake

  1. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Kluts de eieren los in een kom.
  3. Giet in een beker de yoghurt en meng dit met de bakpoeder. Blijf roeren tot de yoghurt een beetje gaat reizen. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de kom met geklutste eieren.
  4. Voeg daarna het maïsmeel, boekweitmeel en olie toe. Meng alle ingredienten goed. Het beslag moet iets dikker zijn dan pannenkoekenbeslag. Is het te vloeibaar? Voeg dan een beetje boekweitmeel toe. Is het juist te droog? Voeg dan een beetje meer yoghurt of olie toe. Als het de juiste dikte heeft kun je de feta er doorheen doen. Giet het mengsel in een siliconen ovenschaal met een diameter van ongeveer 24 cm. Als je geen siliconenovenschaal hebt gebruik dan een springvorm (zorg er dan wel voor dat je de ovenschaal invet met boter en een dun laagje maïsmeel aanbrengt op de bodem zodat je de cake eenvoudig eruit kunt halen.
  5. Strooi sesamzaadjes over één helft van de cake en tijmblaadjes over de andere helft.  Plaats de schaal in de oven en bak de hartige maiscake af in zo’n 15 – 20 minuten.

 

Deze recepten zijn ook lekker!