Glutenvrije hartige taart met broccoli

door Ms. in the Kitchen
glutenvrije hartige taart met prei en broccoli

Hartige taart hoort wat mij betreft thuis in het straatje met comfort food gerechten. Dit recept voor een glutenvrije hartige taart met broccoli en prei is daar één van. Hartige taart met een krokante korst, romige feta, zacht gegaarde prei en frisse broccoli is een uitstekende maaltijd voor een koude winterdag. Je kunt de hartige taart eventueel serveren met een frisse salade als bijgerecht.  Kijk hier voor inspiratie.  

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 glutenvrije bladerdeeg vellen
  •  500 gram broccoli
  • 1 prei
  • 150 gram feta
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum, salie of tijm (afhankelijk van wat je lekker vindt of in huis hebt)
  • scheutje (plantaardige) melk
  • zout en peper
  • boter voor het invetten van de ovenschaal

Tip: stoom de broccoli in plaats van deze te koken, dan behoudt de broccoli veel meer smaak.

Zo maak je de glutenvrije hartige taart met prei en broccoli:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes. Snij de prei in ringen.
  3. Stoom de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
  4. Smelt een theelepel boter in een koekenpan en bak gedurende 5 min. de prei zachtjes aan.
  5. Vet de taartvorm in met boter en verdeel het bladerdeeg daarover. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
  6. Verdeel de broccoli en prei over de bodem en besprenkel met de kruiden naar keuze.
  7. Kruimel de feta over de groenten.
  8. Klop de eieren met een scheutje melk los en schenk het mengsel over de broccoli, prei en feta.
  9. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

Kijk op onze site voor nog meer recepten voor hartige taart.

glutenvrije hartige taart met prei en broccoli

glutenvrije hartige taart met broccoli

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 6 glutenvrije bladerdeeg vellen
  •  500 gram broccoli
  • 1 prei
  • 150 gram feta
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum, salie of tijm (afhankelijk van wat je lekker vindt of in huis hebt)
  • scheutje (plantaardige) melk
  • zout en peper
  • boter voor het invetten van de ovenschaal

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes. Snij de prei in ringen.
  3. Stoom de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
  4. Smelt een theelepel boter in een koekenpan en bak gedurende 5 mijn. de prei zachtjes aan.
  5. Vet de taartvorm in met boter en verdeel het bladerdeeg daarover. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
  6. Verdeel de broccoli en prei over de bodem en besprenkel met de kruiden naar keuze.
  7. Kruimel de feta over de groenten.
  8. Klop de eieren met een scheutje melk los en schenk het mengsel over de broccoli, prei en feta.
  9. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!