hartige taart bladerdeeg glutenvrij wortel prei ras el hanout

Glutenvrije hartige taart met bladerdeeg

door Ms. in the Kitchen

Zeg nou zelf, wat smaakt er niet lekker met bladerdeeg? Het is krokant en vettig…en dat maakt dat je er niet genoeg van kunt krijgen. Zo ook van deze glutenvrije hartige taart met bladerdeeg, prei en wortels.

Dit recept van hartige taart is een makkelijk recept dat je van te voren kunt maken als je visite krijgt. Alleen nog even opwarmen in de oven voordat je aan tafel gaat zitten. Ideaal met een frisse groene salade ernaast.

Glutenvrij bladerdeeg koop je tegenwoordig kant en klaar bij de supermarkt. Maak je liever zelf  een glutenvrij quichedeeg? Kijk dan even hier.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 velletje bladerdeeg
  • 2 eetlepels glutenvrij bakmeel of paneermeel (voor een krokante bodem)
  • 1 grote prei of twee kleine
  • 300 gram wortels of winterpeen (geraspt)
  •  6 eieren
  • 150 milliliter melk
  • 2 eetlepels olie voor bakken
  • boter voor het invetten van de ovenschaal
  • 1,5 eetlepel ras el hanout kruidenmix
  • snufje zout
  • Verder nodig: rasp, vergiet, koekenpan, mengkom, ovenschaal met een diameter van ongeveer 20-24 centimeter

Zo maak je deze glutenvrije hartige taart met bladerdeeg:

  1. Haal de bladerdeegplakjes uit de verpakking en laat ze ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de wortels en de prei. Rasp de wortels grof met een rasp en snij de prei in ringen.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de prei en wortels met de ras el hanout kruiden mix. Bak totdat de groenten zacht zijn geworden (een minuutje of 5 ongeveer).
  5. Smeer ondertussen de randen van een ovenschaal in met boter en bedek de bodem en randen met het bladerdeeg. Prik met een vork diverse gaatjes in het bladerdeeg. Bestrooi vervolgens de bodem van de taart met het glutenvrije meel of paneermeel.
  6. Schep vervolgens het groentenmengsel over in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit (hierdoor blijft de bodem van de hartige taart krokant). Verdeel het groentemengsel over de bodem van de glutenvrije taart.
  7. Klop de eieren en de melk los in een kom en giet over het groentenmengsel in de ovenschaal.
  8. Bak de hartige taart af in ongeveer 40-45 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer