Glutenvrije hartige taart met asperges en zalm

door Mr. in the Kitchen
Glutenvrije hartige taart met asperges en zalm gerookte zalm dille quiche hartig taart mr and ms in the kitchen

Wij zijn dol op hartige taarten! Eerder maakten wij al een heerlijke glutenvrije hartige taart met broccoli en eentje met tomaat en wortel quiche. Deze keer hebben we gekozen voor een glutenvrije hartige taart met asperges en zalm. De combinatie van zalm en asperges is al geweldig en samen met een heerlijke romige vulling en bladerdeeg heb je hier echt een gerecht dat je kunt voorschotelen tijdens een etentje met vrienden. Het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak glutenvrij bladerdeeg
  • beetje roomboter
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine witte ui
  • teen knoflook
  • bosje groene asperges (200 gram AH)
  • 2 eetlepels glutenvrij paneermeel (of knijp 1 glutenvrije beschuitje fijn)
  • 3 eieren
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels fijngesneden dille
  • 150 gram gerookte zalm
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze glutenvrije hartige taart met asperges en zalm?

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat op temperatuur komen. Plaats een bakpapiertje op de springvorm en sluit de springvorm. Knip het overtollige bakpapier aan de zijkant weg. Smeer de zijkanten van de springvorm in met roomboter.

Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.

Snij de uiteindes van de asperges en stoom de asperges in vijf minuten beetgaar. Snij de uien in halve ringen en fruit samen met de knoflook vijf minuten aan in een beetje olijfolie.

Rol voorzichtig de bladerdeeglapjes een klein beetje uit met de deegroller. Dit hoeft niet veel maar een klein beetje zodat ze net iets groter worden. Op deze wijze heb je genoeg aan 1 pakje (6 plakjes). Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Dit houdt het vocht uit de bodem. Beleg de bodem met de ui en knoflook. Verdeel er wat zalm over en hou wat zalm apart. Leg daarop de asperges.

Klop in een kommetje de maizena, eieren en de zure room los. Breng op smaak met zout, peper en de fijngesneden dille. Schenk het mengsel in de springvorm over de asperges en zalm. Leg de laatste plakjes zalm.

Zet de hartige taart in de oven en bak in 30 minuten goudbruin.

Serveer direct en eet smakelijk

 

Glutenvrije hartige taart met asperges en zalm gerookte zalm dille quiche hartig taart mr and ms in the kitchen

Glutenvrije hartige taart met asperges en zalm

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 pak glutenvrij bladerdeeg
  • beetje roomboter
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine witte ui
  • teen knoflook
  • bosje groene asperges (200 gram AH)
  • 2 eetlepels glutenvrij paneermeel (of knijp 1 glutenvrije beschuitje fijn)
  • 3 eieren
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels fijngesneden dille
  • 150 gram gerookte zalm
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat op temperatuur komen. Plaats een bakpapiertje op de springvorm en sluit de springvorm. Knip het overtollige bakpapier aan de zijkant weg. Smeer de zijkanten van de springvorm in met roomboter.

Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.

Snij de uiteindes van de asperges en stoom de asperges in vijf minuten beetgaar. Snij de uien in halve ringen en fruit samen met de knoflook vijf minuten aan in een beetje olijfolie.

Rol voorzichtig de bladerdeeglapjes een klein beetje uit met de deegroller. Dit hoeft niet veel maar een klein beetje zodat ze net iets groter worden. Op deze wijze heb je genoeg aan 1 pakje (6 plakjes). Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Dit houdt het vocht uit de bodem. Beleg de bodem met de ui en knoflook. Verdeel er wat zalm over en hou wat zalm apart. Leg daarop de asperges.

Klop in een kommetje de maizena, eieren en de zure room los. Breng op smaak met zout, peper en de fijngesneden dille. Schenk het mengsel in de springvorm over de asperges en zalm. Leg de laatste plakjes zalm.

Zet de hartige taart in de oven en bak in 30 minuten goudbruin.

Serveer direct en eet smakelijk

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!