Wij houden er van om in het weekend allerlei ontbijtjes te maken. Zo kun je bij ons vaak glutenvrije havermoutcake vinden en eten wij regelmatig glutenvrije amandelmeel pannenkoekjes. Laatst kreeg ik een tip van een collega om eens een keer flapjacks als ontbijt te maken. Nu kende ik flapjacks alleen als mierzoete koekjes maar zij bedoelde toch echt iets anders. Ik kwam op de site van Dafne Schippers terecht en vond daar een recept voor een ontbijt flapjack. Wat zijn die dingen super om te ontbijten! Echt heerlijk en een leuke variatie! Lekker met veel fruit en honing er over! De kids vinden het ook leuk om mee te helpen bij het maken van deze glutenvrije flapjack!
Wat heb je nodig voor 1 flapjack?
- 40 gram boekweitmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 80 gram yoghurt of kwark
- handje blauwe bessen
- 1 ei
- roomboter voor het bakken
Keuze uit verschillende toppings:
- banaan
- aardbeien
- perzik
- verschillende nootjes
- honing
- kokosrasp
- chocopasta
Hoe maak je deze glutenvrije flapjack?
Meng in een grote kom het boekweitmeel, bakpoeder en kaneel. Meng daar vervolgens de kwark en het ei doorheen. Goed loskloppen zodat er een egaal mengsel ontstaat. Roer vervolgens door het beslag de blauwe bessen.
Verhit op middelhoog vuur in een koekenpannetje een klontje roomboter. Schenk het beslag in de pan en laat 7 minuten doorgaren totdat de bovenkant bijna helemaal droog is. Draai de flapjack vervolgens voorzichtig om en bak nog een paar minuten.
Doe de flapjack op een bord en verdeel jouw favoriete toppings er over. Bij ons is favoriet: lekker veel honing, banaan en aardbeiden of met een beetje chocopasta en banaan!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 40 gram boekweitmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 80 gram yoghurt of kwark
- handje blauwe bessen
- 1 ei
- roomboter voor het bakken
- Keuze uit verschillende toppings:
- banaan
- aardbeien
- perzik
- verschillende nootjes
- honing
- kokosrasp
- chocopasta
INSTRUCTIES
Meng in een grote kom het boekweitmeel, bakpoeder en kaneel. Meng daar vervolgens de kwark en het ei doorheen. Goed loskloppen zodat er een egaal mengsel ontstaat. Roer vervolgens door het beslag de blauwe bessen.
Verhit op middelhoog vuur in een koekenpannetje een klontje roomboter. Schenk het beslag in de pan en laat 7 minuten doorgaren totdat de bovenkant bijna helemaal droog is. Draai de flapjack vervolgens voorzichtig om en bak nog een paar minuten.
Doe de flapjack op een bord en verdeel jouw favoriete toppings er over. Bij ons is favoriet: lekker veel honing, banaan en aardbeiden of met een beetje chocopasta en banaan!