glutenvrij zaden brood bakken zonnebloem pitten venkelzaad

Glutenvrij brood met zaden

door Ms. in the Kitchen

Een paar jaar geleden aten wij in het Scandinavische restaurant Bøg in Den Haag.  Wij hadden aangegeven dat ik gluten moet vermijden en daar speelden ze ontzettend goed op in. Ze hadden zelfs speciaal heerlijk glutenvrij brood met zaden gemaakt dat ik bij ontvangst geserveerd kreeg. We vonden het zo lekker dat we om het recept vroegen en dit, handgeschreven op de achterkant van een menukaart, kregen.  Het recept hebben we een klein beetje naar eigen smaak aangepast en delen het graag met jullie.

Het glutenvrij brood met zaden eet ik het liefst met een laagje margarine of roomboter en een mix van zout met kruiden (een traditioneel Bulgaars recept). Binnenkort zullen we dat recept ook op onze site zetten.

Ingrediënten:

  • 100 gram rijstmeel
  • 200 gram (glutenvrije) havermout
  •  175 gram sesamzaadjes
  • 125 gram zonnebloempitten
  • 1 geraspte appel
  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 400 gram volle (geiten)yoghurt
  • 1,5 eetlepel baking soda (niet bakpoeder)
  • 1 eetlepel psyllium vezels
  • 2 eetlepels honing
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • zout (naar smaak, in ieder geval 1,5 theelepel)
  • Verder nodig: bakblik van 30 x 12 cm en bakpapier

Hoe maak je dit glutenvrij brood met zaden?

Verwarm de oven voor (op hete lucht stand) op 180 graden Celsius. Meng eerst alle ingrediënten (met uitzondering van de honing, yoghurt, geraspte appel en olijfolie). Voeg vervolgens de honing, yoghurt, geraspte appel en olijfolie toe. Meng dit allemaal goed door elkaar. Dit wordt een dikke cement achtige substantie. Bekleed een bakblik met bakpapier en schep het mengsel vervolgens in het bakblik. Bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar. Laat het afkoelen op een rooster voordat je het brood aansnijdt.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten, kijk dan hier op onze site.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer