Bij ons is het iedere zondag feest. De kinderen kunnen dan kiezen wat zij willen ontbijten. Soms is dit alleen maar beschuitjes de andere keer is het een Flapjack. Maar ze kiezen maar wat vaak pannenkoeken! Deze pannenkoeken zijn op allerlei verschillende manieren te maken en elke versie heeft weer zijn andere smaak. Zo maakten wij eerder al amandelmeel pannenkoeken welke wat zachter van smaak en vetter zijn door het amandelmeel. Deze glutenvrije boekweitpannenkoeken hebben een stuk meer hartige smaak, zijn lekker luchtig en smaken heerlijk met vers fruit als topping.
Tip: zet een steelpannetje met water op en leg daar en bord op. Daar kun je alle pannenkoekjes opleggen en blijven ze lekker warm.
Voor 12 kleine glutenvrije boekweitpannenkoeken
- 300 gram boekweitmeel
- 900 ml melk
- 2 grote eieren (of 3 kleine)
- een snufje zout
- kokosnootolie/roomboter
Ingrediënten voor op de topping
- bananen
- blauwe bessen
- aardbeien
- gemalen kokosnoot
- walnoten
- honing
Gluten en lactosevrije boekweitpannenkoeken.
Zo maak je deze glutenvrije en lactose vrije pannenkoeken:
- Mix alle ingrediënten voor het beslag met een mixer of een garde.
- Verhit vervolgens een beetje (kokos-)olie of roomboter in een pan met antiaanbaklaag en giet wat van het beslag in de pan zodat de bodem goed bedekt is.
- Bak de pannenkoeken op middel-hoog vuur aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn.
- Decoreer je pannenkoek met je lievelingsfruit, noten en honing.
Eet smakelijk!