Glutenvrije aspergesoep recept zonder gluten mr and ms in the kitchen soep

Glutenvrije aspergesoep

door Mr. in the Kitchen

Deze glutenvrije aspergesoep maakten wij afgelopen week. Glutenvrij zul je denken? Ja dat klopt je kunt de roux die je gebruikt gewoon glutenvrij maken door deze te maken met glutenvrije meel. Dit hebben wij al eerder gedaan toen wij onze eigen bechamel wilden maken. Zo krijg je toch een mooie gebonden soep zonder de gluten! Kijk hier voor nog meer soep recepten.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram asperges
  • 2 liter groentebouillon
  • 50 gram boter
  • 50 gram glutenvrije meel
  • 125 ml kookroom
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peterselie

Hoe maak je deze glutenvrije aspergesoep?

Schil de asperges. Dit kun je het beste doen door de asperges op je snijplank te leggen en met een dunschiller vanaf de kop tot het einde te schillen. Schil heel de asperges rond anders zit je straks met de draden van de asperges. Snij ongeveer 2 centimeter van het uiteinde van de asperges af.

Kook geschilde asperges 5 minuten in de kokende groentebouillon. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten rustig doorgaren in de bouillon. Haal de asperges er uit en voeg de schillen en uiteindes aan de bouillon toe. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en zet daarna het vuur weer uit. Laat dit 20 minuten trekken. Haal vervolgens de schillen en uiteindes uit de bouillon.

Maak in een andere pan, die groot genoeg is voor de 2 liter soep, de roux. Dit is vrij eenvoudig door de boter te smelten en vervolgens de meel toe te voegen. Je krijgt nu een soort papje. Roer deze een beetje zodat de meel goed is opgenomen door de boter. Voeg vervolgens een paar soeplepels bouillon toe. Klop dit met een garde glad. Je zult zien dat de soep nu gaat binden. Ga zo door tot de alle bouillon in de andere pan zit.

Klop de kookroom samen met de eidooiers even los. Voeg daarna een eetlepel van de bouillon toe en voeg dit mengsel langzaam toe aan de soep. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.

Snij de asperges in stukken en voeg deze als laatste toe aan de soep. Bestrooi met wat fijngesneden peterselie.

Wij aten deze glutenvrije aspergesoep samen met een broodje zalm als lunch.

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer