Op zondag mogen de kinderen hier altijd kiezen wat ze willen en dan kiezen ze vaak voor pannenkoeken! Dat is en blijft hier toch de favoriet. Om er wat variatie in te maken hebben we deze zondag gekozen voor American pancakes. Deze glutenvrije American pancakes zijn eenvoudig te maken en zijn wat dikker en vetter dan gewone pannenkoeken. Je kunt hierbij natuurlijk alle toppings toevoegen die je wilt! Wij kozen voor een klassieker met aardbeien en blauwe bessen om daarna te overgieten met heerlijke ahornsiroop. Nu al benieuwd wat er volgende zondag gekozen wordt!
Wat heb je nodig?
- 250 gram glutenvrije bloem
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 175 ml melk
- 2 eieren
- 50 gram gesmolten roomboter
voor de toppings kun je bijvoorbeeld kiezen voor:
- aardbeien
- frambozen
- blauwe bessen
- banaan
- walnoten
- ahornsiroop (of honing)
- kokosrasp
- pure chocolade
Hoe maak je deze glutenvrije American pancakes?
Meng de bloem, poedersuiker en bakpoeder in een kom. Pak een andere kom en doe daar de eieren in. Klop een beetje op zodat het een luchtig geheel wordt. Voeg de melk toe.
Voeg de kom met de droge ingrediënten toe aan de kom met de melk en eieren. Klop goed door. Meng als laatste de gesmolten boter er doorheen. Het is nu een heel dik mengsel. Veel dikker als dat je gewend bent. Als je hier niet van houdt kun je altijd wat melk toevoegen.
Doe wat roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Giet vervolgens wat van het beslag in de pan. Bak totdat de bovenkant droog begint te worden en draai de pannenkoeken daarna om. Als beide kanten mooi bruin zijn.
Tip: zet een steelpannetje met een laagje water op het vuur. Leg daar een bord op en doe daar de gare pannenkoekjes op. Zo blijven ze lekker warm en kun je allemaal tegelijk aanvallen!
Serveer je pannenkoeken met jouw favoriete toppings!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 250 gram glutenvrije bloem
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 175 ml melk
- 2 eieren
- 50 gram gesmolten roomboter
- voor de toppings kun je bijvoorbeeld kiezen voor:
- aardbeien
- frambozen
- blauwe bessen
- banaan
- walnoten
- ahornsiroop (of honing)
- kokosrasp
- pure chocolade
INSTRUCTIES
Meng de bloem, poedersuiker en bakpoeder in een kom. Pak een andere kom en doe daar de eieren in. Klop een beetje op zodat het een luchtig geheel wordt. Voeg de melk toe.
Voeg de kom met de droge ingrediënten toe aan de kom met de melk en eieren. Klop goed door. Meng als laatste de gesmolten boter er doorheen. Het is nu een heel dik mengsel. Veel dikker als dat je gewend bent. Als je hier niet van houdt kun je altijd wat melk toevoegen.
Doe wat roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Giet vervolgens wat van het beslag in de pan. Bak totdat de bovenkant droog begint te worden en draai de pannenkoeken daarna om. Als beide kanten mooi bruin zijn.
Tip: zet een steelpannetje met een laagje water op het vuur. Leg daar een bord op en doe daar de gare pannenkoekjes op. Zo blijven ze lekker warm en kun je allemaal tegelijk aanvallen!
Serveer je pannenkoeken met jouw favoriete toppings!