Een broodje tussen de middag hoeft niet saai belegd te zijn. Dit glutenvrij broodje met hummus en gegrilde courgette vind ik een smaakvolle combinatie en is bovendien snel gemaakt. De rucola op het broodje geeft een beetje pit aan het geheel en zorgt er ook nog eens voor dat het broodje er extra lekker uitziet.
Voor 1 glutenvrij broodje met hummus heb je het volgende nodig:
- 1 glutenvrije boterham
- 5 plakjes courgette
- 1 theelepel (olijf-)olie
- 1 eetlepel hummus
- klein handjevol rucola
- peper en zout
- een grillpan
Zo maak je dit recept:
Snij vijf dunne plakjes courgette en besmeer de courgetteplakjes aan beide kanten met een klein beetje olie. Verwarm de grillpan en leg hierin de plakjes courgette. Gril deze ongeveer 30 seconden per kant of totdat je een lijntje ziet.
Rooster de boterham krokant in een broodrooster en laat deze afkoelen alvorens je deze besmeert met de hummus. Leg vervolgens de plakjes courgette erop. Bestrooi de courgette met een beetje zout en peper. Leg tot slot de rucola bovenop de courgette.
Eet smakelijk!
Let op als je deze boterham maakt voor iemand met een glutenallergie. Het broodrooster mag niet gebruikt zijn geweest voor brood met gluten. Is dat wel het geval, dan kun je de boterham beter krokant roosteren in een schone koekenpan met een klein beetje boter of olie.
INGREDIËNTEN
- 1 glutenvrije boterham
- 5 plakjes courgette
- 1 theelepel (olijf-)olie
- 1 eetlepel humus
- klein handjevol rucola
- peper en zout
INSTRUCTIES
Snij vijf dunne plakjes courgette en besmeer de courgetteplakjes aan beide kanten met een klein beetje olie. Verwarm de grillpan en leg hierin de plakjes courgette. Gril deze ongeveer 30 seconden per kant of totdat je een lijntje ziet.
Rooster de boterham krokant in een broodrooster en laat deze afkoelen alvorens je deze besmeert met de humus. Leg vervolgens de plakjes courgette erop. Bestrooi de courgette met een beetje zout en peper. Leg tot slot de rucola bovenop de courgette.