Gezonde avocadosaus romig avocado recept

Gezonde avocadosaus

door Mr. in the Kitchen

Deze gezonde avocadosaus verdient een aparte post. Het is namelijk een hele romige maar toch gezonde saus!Je kunt deze romige saus voor veel recepten gebruiken. Zo hebben wij deze eerder al eens door onze courgetti met zalm gedaan, maar je kunt de saus natuurlijk voor alle soort pasta’s gebruiken. Buiten door de pasta’s kun je het ook als smeersel op brood of omelet, bij de nachos of zalmburger gebruiken. Veel soorten mogelijkheden dus voor een behoorlijk gezonde saus!

Wat heb je nodig

  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • bosje basilicum
  • kwart citroen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maakt je deze gezonde avocadosaus?

Halveer de avocado’s en verwijder de schil. Wij doen dit altijd door de avocado in de lengte in te snijden tot aan de pit. Je kunt de avocado helften nu een kwartslag draaien en ze zijn gehalveerd. Verwijder de pit door met een scherp keukenmes op de pit te slaan. Je kunt deze nu makkelijk verwijderen. Haal het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil.

Doe het vruchtvlees van de avocado samen met het teentje knoflook, wat basilicum, olijfolie en het sap van een kwart citroen in een maatbeker. Pureer tot je een gladde massa hebt. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Zo eenvoudig is het!

Eet smakelijk!

Gezonde avocadosaus romig avocado recept

Gezonde avocadosaus

Print
Serves: 1 Prep Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • bosje basilicum
  • kwart citroen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructions

Halveer de avocado's en verwijder de schil. Wij doen dit altijd door de avocado in de lengte in te snijden tot aan de pit. Je kunt de avocado helften nu een kwartslag draaien en ze zijn gehalveerd. Verwijder de pit door met een scherp keukenmes op de pit te slaan. Je kunt deze nu makkelijk verwijderen. Haal het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil.

Doe het vruchtvlees van de avocado samen met het teentje knoflook, wat basilicum, olijfolie en het sap van een kwart citroen in een maatbeker. Pureer tot je een gladde massa hebt. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Zo eenvoudig is het!

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer