Ik wist dat ik vanavond alleen zou eten en had geen zin om boodschappen te halen. Bovendien waren er nog allerlei restjes groenten in huis en een onaangebroken pak eieren…nou daar weet ik wel raad mee. Ik heb een gezond vegetarisch frittata recept gemaakt waarvan ik vanavond de helft at en morgen neem ik de andere helft mee naar mijn werk als lunch …dat scheelt mij morgenochtend boterhammen smeren.
Ik deel mijn frittata recept graag met jullie, maar kijk vooral naar wat er in je eigen koelkast, voorraadkast of vriezer ligt en experimenteer een beetje met de ingrediënten.
Ingrediënten voor twee porties:
- 4 eieren
- 1 grote winterpeen (75 gram)
- doperwten uit de vriezer (75 gram)
- 1 middelgrote zoete aardappel (125 gram)
- verse spinazie (125 gram)
- feta (50 gram)
- melk (150 mililiter) Je kunt bijvoorbeeld ook ongezoete amandelmelk gebruiken
- 1 (rode) ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl garam masala kruiden
- snufje zout
- olie om in te bakken
Verder heb je een koekenpan nodig met deksel. Heeft jouw koekenpan geen deksel, gebruik dan een stuk aluminium folie waarmee je de bovenkant van de koekenpan kunt afdekken.
Zo maak je dit gezond vegetarisch frittata recept:
- Rasp de winterwortel en zoete aardappel grof (hierdoor garen deze wat hardere groenten sneller). Snij de (rode) ui en knoflook fijn.
- Klop de eieren samen met de melk los in een kom en zet weg tot gebruik.
- Verhit olie in een pan en bak op laag vuur eerst de ui glazig, voeg vervolgens de knoflook toe en bak enkele seconden aan.
- Voeg de geraspte winterwortel, zoete aardappel en garam masala kruidenmix toe. Bak dit geheel zo’n 4 tot minuutjes op zacht vuur aan.
- Voeg vervolgens de doperwten toe en bak ze 2 minuutjes mee. De doperwten die ik gebruikte waren nog licht bevroren, maar dat vormt geen probleem.
- Voeg daar de spinazie toe. Als de spinazie is geslonken verdeel je met een pollepel het groentenmengsel gelijkmatig over de pan.
- Leg brokjes feta op het groentemengsel.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de groenten. Terwijl je giet kun je met een vork voorzicht het groentemengsel opzij duwen zodat het eimengsel ook de bodem van de koekenpan bereikt.
- Leg een deksel op de koekenpan en wacht tot de bovenkant van het ei is gestold.
Ik at deze frittata met een plakje van het glutenvrije feta- kruidenbrood dat ik over had van de avond ervoor. Dit brood smaakte geroosterd trouwens ook erg lekker!
INGREDIËNTEN
- 4 eieren
- 1 grote winterpeen (75 gram)
- doperwten uit de vriezer (75 gram)
- 1 middelgrote zoete aardappel (125 gram)
- verse spinazie (125 gram)
- feta (50 gram)
- melk (150 mililiter) Je kunt bijvoorbeeld ook ongezoete amandelmelk gebruiken
- 1 (rode) ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl garam masala kruiden
- snufje zout
- olie om in te bakken
INSTRUCTIES
- Rasp de winterwortel en zoete aardappel grof (hierdoor garen deze wat hardere groenten sneller). Snij de (rode) ui en knoflook fijn.
- Klop de eieren samen met de melk los in een kom en zet weg tot gebruik.
- Verhit olie in een pan en bak op laag vuur eerst de ui glazig, voeg vervolgens de knoflook toe en bak enkele seconden aan.
- Voeg de geraspte winterwortel, zoete aardappel en garam masala kruidenmix toe. Bak dit geheel zo'n 4 tot 5 minuutjes op zacht vuur aan.
- Voeg vervolgens de doperwten toe en bak ze 2 minuutjes mee. De doperwten die ik gebruikte waren nog licht bevroren, maar dat vormt geen probleem.
- Voeg daar de spinazie toe. Als de spinazie is geslonken verdeel je met een pollepel het groentenmengsel gelijkmatig over de pan.
- Leg brokjes feta op het groentemengsel.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de groenten. Terwijl je giet kun je met een vork voorzicht het groentemengsel opzij duwen zodat het eimengsel ook de bodem van de koekenpan bereikt.
- Leg een deksel op de koekenpan en wacht tot de bovenkant van het ei is gestold.