Gezond ontbijt: havermout met banaan en blauwe bessen

door Mr. in the Kitchen
gezond ontbijt havermout met banaan en blauwe bessen snel kleine man

Weer een post voor een gezond ontbijt. Havermout is denk ik wel het icoon voor de eet-revolutie die er de afgelopen jaren is geweest. Voornamelijk denk ik door het boek de Voedselzandloper maar al snel opgepikt door heel food-bloggend Nederland. Het is een gezonde variant op brood en je kunt er van alles mee. Zo heb ik eerder al een post gedaan over havermout-cake. Nu dus gewoon een bordje havermout met banaan en blauwe bessen. Tevens is ook dit ontbijt een favoriet van de kleine man!

Dit is een makkelijk ontbijtje, je bent in enkele minuten klaar. Je kunt toevoegen  wat je zelf erg lekker vind. Mijn kleine man vindt bijvoorbeeld walnoten en banaan altijd erg lekker. Dat is weer het mooie voor die kids, je kunt toevoegen wat zij lekker vinden. Zo eten ze toch net weer iets gevarieerder als alleen maar een boterham met pindakaas. Ik maak mijn havermout altijd met water. Als je gewend bent om het met melk of amandelmelk te maken zal het misschien een beetje vreemd smaken. Maar na een aantal keren hoeft die melk er echt niet meer bij.

Wat heb je nodig voor dit gezonde ontbijt?

  • 1 portie havermout
  • 1 banaan
  • een handje blauwe bessen uit de diepvries
  • kokosrasp
  • een handje walnoten
  • kleine stukjes 85% pure chocolade

Hoe maak je deze havermout met banaan en blauwe bessen?

Vul een steelpannetje met een laagje (+/- 3 cm) water. Breng het water aan de kook en voeg de havermout toe. Als je meer havermout toevoegt, wordt het wat dikker. Persoonlijk houd ik daar van. Wil je het liever iets dunner, voeg je wat minder toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken.

Voeg tijdens het koken de blauwe bessen aan de havermout toe. Zo kunnen ze warm worden en hoef je ze niet te ontdooien.

Vul een kommetje met de havermout en snijd daar de banaan in plakjes boven. Bestrooi met de kokosrasp, walnoten en de pure chocolade.

Eet smakelijk!

Kijk even hier als je op zoek bent naar nog meer gezonde en lekkere ontbijt recepten.

Deze recepten zijn ook lekker!