Toevallig kwam ik deze gevulde roze eieren in een blaadje tegen. Wat een gaaf gezicht! Misschien een leuk idee voor kerst als een hapje vooraf of als nieuwjaarshapje. Hier kun je mensen mee verassen en de smaak is ook nog eens heel goed! Het enige is dat je de bietjes die je gebruikt weg moet gooien, dat is niet heel netjes in het kader van voedsel verspilling. Maar buiten dat zijn deze gevulde eieren een ontzettend leuke aanvulling op de gevulde eitjes die we al hebben gemaakt. Bij ons staan inmiddels altijd wel eitjes op tafel als we een borrel geven. Zo hebben we intussen deze versies allemaal gemaakt: met boemboebali, met Hollandse garnalen, met kerrie, met avocado en zalm.
Zorg dat je een dag van tevoren begint met de eitjes!
Wat heb je nodig voor tien eitjes?
- 5 eieren
- 1 pot bietjes (710 gram)
- 50 ml rode wijnazijn
- 4 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- kerriepoeder
- citroensap
- paar takjes peterselie
Hoe maak je deze gevulde roze eieren?
Kook de eieren in kokend water in 8 minuten hard.
Doe de bietjes samen met de rode wijnazijn en de basterdsuiker in een kom. Pureer deze met een staafmixer tot een glad geheel. Pel vervolgens de eieren en doe dompel deze in de bietjes. Zorg dat ze helemaal onder de bietjes staan. Zet de eieren weg in de koelkast voor 12 uur.
Haal de eieren uit de bietjes en speel ze af onder de kraan. Snij doormidden en haal het eigeel uit de eieren. Meng het eigeel in een kom met de mayonaise, yoghurt, mosterd en fijngesneden peterselie. Voeg een halve eetlepel kerriepoeder toe. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Proef en kijk of er nog wat meer nodig is van een van de smaken.
Als het eigeel mengsel op smaak is kun je deze in een spuitzak doen en mooie toefjes maken in de eitjes. Bestrooi met een paar snippertjes peterselie.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 5 eieren
- 1 pot bietjes (710 gram)
- 50 ml rode wijnazijn
- 4 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- kerriepoeder
- citroensap
- paar takjes peterselie
INSTRUCTIES
Kook de eieren in kokend water in 8 minuten hard.
Doe de bietjes samen met de rode wijnazijn en de basterdsuiker in een kom. Pureer deze met een staafmixer tot een glad geheel. Pel vervolgens de eieren en doe dompel deze in de bietjes. Zorg dat ze helemaal onder de bietjes staan. Zet de eieren weg in de koelkast voor 12 uur.
Haal de eieren uit de bietjes en speel ze af onder de kraan. Snij doormidden en haal het eigeel uit de eieren. Meng het eigeel in een kom met de mayonaise, yoghurt, mosterd en fijngesneden peterselie. Voeg een halve eetlepel kerriepoeder toe. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Proef en kijk of er nog wat meer nodig is van een van de smaken.
Als het eigeel mengsel op smaak is kun je deze in een spuitzak doen en mooie toefjes maken in de eitjes. Bestrooi met een paar snippertjes peterselie.