Deze gevulde procureur van de Big Green Egg is een heerlijk recept en misschien wel een heel leuk recept voor met kerst. Het is vrij eenvoudig te maken en makkelijk voor te bereiden dus ideaal voor een etentje. Procureur is vaak goed vet en dus ideaal om langzaam te garen. Ik heb ervoor gekozen om eerst de buitenkant dicht te schroeien en vervolgens rustig verder te garen. Deze initial sear zorgt er voor dat je op de perfecte kerntemperatuur kan uitkomen. Je kunt het natuurlijk ook omdraaien maar ik geef toch de voorkeur voor deze wijze.
Wat heb je nodig?
- 1 kg procureur
- 1 grote ui
- 75 gram bacon
- 1,5 eetlepel mosterd
- 75 gram gruyere
- zout en peper
extra nodig:
- slagerstouw
Hoe maak je deze gevulde procureur op de Big Green Egg?
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan even op deze special. Plaats het gietijzeren rooster en zorg dat deze ook op temperatuur komt. Haal de procureur uit de koelkast.
Bak in een pan de spek krokante een koekenpan. Haal het spek uit de pan. Snij de ui in halve ringen en bak in de koekenpan van het spek en in het spekvet glazig. Snij een de procureur bijna door de helft. Vouw de varkensnek vervolgens open. Smeer deze in met de mosterd. Beleg vervolgens de binnenkant met het spek, gebakken ui en kaas. Hierna kun je de procureur dichtvouwen en met slagerstouw tot een rollade binden. Nu kun je op internet genoeg filmpjes over een slagersknoop vinden echter ik gebruik altijd een gewone knoop. Dat gaat namelijk ook prima. Bestrooi vervolgens met zout en peper.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de buitenkant van de procureur dichtschroeien. Als deze rondom mooi bruin gekleurd is (duurde ongeveer 15 minuten) kun je de rollade uit de BBQ halen en deze ombouwen tot indirecte warmte. Doordat je een koude conveggtor toevoegt daalt de temperatuur met 50°C. Plaats een opvangbak voor onder de rollade. Gaar nu op indirecte wijze en op 150°C de procureur door naar een kerntemperatuur van 65 graden. Als je wilt kun je ook wat rookhout toevoegen voor een mooie rooksmaak.
Haal de procureur van de Big Green Egg en laat even 10 minuten rusten.
Snij in mooie plakken en serveer direct. Wij aten deze procureur met een salade en gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 kg procureur
- 1 grote ui
- 75 gram bacon
- 1,5 eetlepel mosterd
- 75 gram gruyere
- zout en peper
- extra nodig:
- slagerstouw
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan even op deze special. Plaats het gietijzeren rooster en zorg dat deze ook op temperatuur komt. Haal de procureur uit de koelkast.
Bak in een pan de spek krokante een koekenpan. Haal het spek uit de pan. Snij de ui in halve ringen en bak in de koekenpan van het spek en in het spekvet glazig. Snij een de procureur bijna door de helft. Vouw de varkensnek vervolgens open. Smeer deze in met de mosterd. Beleg vervolgens de binnenkant met het spek, gebakken ui en kaas. Hierna kun je de procureur dichtvouwen en met slagerstouw tot een rollade binden. Nu kun je op internet genoeg filmpjes over een slagersknoop vinden echter ik gebruik altijd een gewone knoop. Dat gaat namelijk ook prima. Bestrooi vervolgens met zout en peper.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de buitenkant van de procureur dichtschroeien. Als deze rondom mooi bruin gekleurd is (duurde ongeveer 15 minuten) kun je de rollade uit de BBQ halen en deze ombouwen tot indirecte warmte. Doordat je een koude conveggtor toevoegt daalt de temperatuur met 50°C. Plaats een opvangbak voor onder de rollade. Gaar nu op indirecte wijze en op 150°C de procureur door naar een kerntemperatuur van 65 graden. Als je wilt kun je ook wat rookhout toevoegen voor een mooie rooksmaak.
Haal de procureur van de Big Green Egg en laat even 10 minuten rusten.