Gevulde portobello met blauwe kaas van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ Big Green Egg recept pesto rucola pijnboompitten kaas chutney

Mijn vriendin eet geen vlees en daardoor maak ik regelmatig vegetarische gerechten. Zij is een echte kaasliefhebber en dan vooral van blauwe kaas. Deze gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ is echt een super lekker recept. Het is dat ik zelf niet van blauwe kaas houdt maar anders had ik deze zeker zelf gegeten. De balsamico uien en rucola-pesto passen erg goed bij de blauwe kaas. Ideaal om als voorgerecht te eten of gewoon als hoofdgerecht voor hen die geen vlees eten. Mijn vriendin vond het wel bewerkelijk dus wie geen zin heeft om alles zelf te maken; koop de uienchutney en de pesto gewoon kant en klaar.

Wat heb je nodig voor deze gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ?

  • 4 portobellos
  • 100 gram blauwe kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram rucola

voor de balsamico uien:

  • 2 uien
  • flinke scheut balsamico
  • 1 eetlepel bruine suiker

voor de rucola-pesto

  • 75 gram rucola
  • half teentje knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • 5 flinke eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 grote takjes rozemarijn (de naaldjes)

Hoe maak je deze gevulde Portobello?

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Maak ondertussen de uienchutney door de uien in ringen te snijden. Doe in een steelpannetje een beetje olijfolie en fruit de uiringen 2 minuten aan. Doe een flinke scheut balsamico azijn bij de uien en de eetlepel bruine suiker. Laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot een soort stroop.

Maak vervolgens de rucola-pesto. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer deze. Voeg genoeg olijfolie toe zodat het een mooie smeerbare pesto wordt. Je hebt ongeveer een deciliter nodig. Breng op smaak met peper en zout, en zet weg in de koelkast.

Rooster de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze bruin worden.

Verwijder het steeltje van de Portobello en smeer deze in met wat olijfolie. Grill de Portobello 6 minuten met de deksel gesloten. Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Leg de Portobello’s op de BBQ en beleg met de plakjes blauwe kaas. Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.

Als de portobellos gaar zijn haal je ze van de BBQ. Doe de uienchutney op de Portobello samen met de rucola-pesto. Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

.

gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ Big Green Egg recept pesto rucola pijnboompitten kaas chutney

Gevulde portobello met blauwe kaas van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 7 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 portobellos
  • 100 gram blauwe kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram rucola
  • voor de balsamico uien:
  • 2 uien
  • flinke scheut balsamico
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • voor de rucola-pesto
  • 75 gram rucola
  • half teentje knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • 5 flinke eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 grote takjes rozemarijn (de naaldjes)

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Maak ondertussen de uienchutney door de uien in ringen te snijden. Doe in een steelpannetje een beetje olijfolie en fruit de uiringen 2 minuten aan. Doe een flinke scheut balsamico azijn bij de uien en de eetlepel bruine suiker. Laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot een soort stroop.

Maak vervolgens de rucola-pesto. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer deze. Voeg genoeg olijfolie toe zodat het een mooie smeerbare pesto wordt. Je hebt ongeveer een deciliter nodig. Breng op smaak met peper en zout, en zet weg in de koelkast.

Rooster de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze bruin worden.

Verwijder het steeltje van de Portobello en smeer deze in met wat olijfolie. Grill de Portobello 6 minuten met de deksel gesloten. Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Leg de Portobello's op de BBQ en beleg met de plakjes blauwe kaas. Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.

Als de portobellos gaar zijn haal je ze van de BBQ. Doe de uienchutney op de Portobello samen met de rucola-pesto. Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten. Serveer direct.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!