Gevulde pepers van de BBQ met dille-roomkaas en proscuitto

door Mr. in the Kitchen
gevulde pepers van de BBQ Big green Egg recept dille roomkaas proscuitto

Omdat wij dus zoveel pepers hebben van de peper plantjes kan ik mooi wat recepten proberen te maken. Deze gevulde pepers van de BBQ zijn geïnspireerd op de Atomic Buffalo Turds (ATB’S) die erg bekend zijn in de BBQ wereld. Persoonlijk houdt ik er niet van als er ook nog cheddar bij de roomkaas zit. Om de roomkaas wat smaak te geven heb ik er dille doorheen gedaan en de proscuitto zorgt voor een zoutige smaak. Ik heb er wat van mijn zelfgemaakte BBQ-rub overheen gedaan waardoor deze extra pittig werden.

Wat heb je nodig voor deze gevulde pepers van de BBQ?

  • 10 pepers
  • 100 gram verse roomkaas (ik gebruikte monchou)
  • 4 eetlepels dille
  • 10 plakjes proscuitto
  • BBQ-rub (eigengemaakt)

Hoe maak je deze pepers?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan voor de Big Green Egg op deze special en voor de Weber op deze special.

Snijdt de dille fijn en meng met de roomkaas. Snijdt de pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Vul vervolgens de pepers met het roomkaas-dille mengsel. Wikkel de plakjes proscuitto om de gevulde pepers heen. Bestrooi vervolgens met jouw eigengemaakte BBQ-rub.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de pepers op het rooster leggen. Gaar de pepers ongeveer in 15 minuten gaar tot deze zacht zijn geworden.

Serveer de pepers vervolgens direct!

Eet smakelijk!

Wil je nog meer recepten met pepers? Dan kun je misschien deze gevuld met feta proberen, deze jalapeno’s gevuld met feta of deze gepofte pepers met kruidenolie.

gevulde pepers van de BBQ Big green Egg recept dille roomkaas proscuitto

Gevulde pepers van de BBQ met dille-roomkaas en proscuitto

Print
Porties: 10 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 10 pepers
  • 100 gram verse roomkaas (ik gebruikte monchou)
  • 4 eetlepels dille
  • 10 plakjes proscuitto
  • BBQ-rub (eigengemaakt)

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan voor de Big Green Egg op deze special en voor de Weber op deze special.

Snijdt de dille fijn en meng met de roomkaas. Snijdt de pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Vul vervolgens de pepers met het roomkaas-dille mengsel. Wikkel de plakjes proscuitto om de gevulde pepers heen. Bestrooi vervolgens met jouw eigengemaakte BBQ-rub.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de pepers op het rooster leggen. Gaar de pepers ongeveer in 15 minuten gaar tot deze zacht zijn geworden.

Serveer de pepers vervolgens direct!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!