gevulde pepers met feta van de BBQ recept Big Green Egg feta dille peper hete

Gevulde pepers met feta van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Wij houden hier van pittig eten en daarom hebben wij 2 soorten peperplantjes in onze tuin staan. Ondanks dat deze al sinds april in de tuin stonden doen ze het boven verwachting! Dat komt waarschijnlijk door het voortreffelijke weer van de afgelopen maanden. Dit betekent dat wij ontzettend veel pepers hebben. Inmiddels heeft de plant al voor de derde keer pepers gegeven. Ideaal om wat gerechten te maken. Deze gevulde pepers met feta van de BBQ zijn daar de eerste van maar we hebben nog een aantal variaties gemaakt.

Wat heb je nodig voor deze gevulde pepers met feta van de BBQ?

  • 100 gram feta
  • 4 eetlepels dille
  • 10 pepers
  • pijnboompitten

Hoe maak je deze gevulde pepers?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan voor de Big Green Egg op deze special.

Rooster ondertussen op laag vuur de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze goudbruin zijn geworden.

Snijdt de dille fijn en meng met de feta. Snijdt de pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Vul vervolgens de pepers met het feta-dille mengsel. Doe de pijnboompitten op de pepers en zet deze op het rooster in de BBQ.

Gaar de pepers ongeveer in 15 minuten gaar tot deze zacht zijn geworden.

Serveer de pepers direct!

Eet smakelijk!

Wil je nog meer recepten met pepers? Dan kun je misschien deze gevuld met feta proberen, deze jalapeno’s gevuld met feta of deze gepofte pepers met kruidenolie.

.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer