Een paar jaar terug at ik eigenlijk altijd vlees. Op een bepaald moment ben ik mij ook gaan oriënteren om daar wat in te minderen. En dat gaat super goed. Er zijn genoeg gerechten waarbij je het vlees echt niet mist. Deze gevulde paprika van de BBQ is er 1 van. En dit gerecht is ook nog eens mega gezond! Kijk hier voor nog meer vegetarische BBQ recepten.
Quinoa is de laatste tijd helemaal in. Het bevat een stuk meer eiwitten dan andere granen en veel ijzer. Een gezond product waar je alle kanten mee op kunt. Ik zal binnenkort ook een ontbijtgerechtje met quinoa er op zetten. Heb je teveel gemaakt? Dan kun je deze paprika’s prima de volgende dag als lunch gebruiken.
Wat heb je nodig voor deze gevulde paprika van de BBQ?
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 250 gram quinoa
- 200 gram verse of diepvries spinazie
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 4 grote tomaten
- 100 gram zwarte olijven
- 150 gram feta
- half bosje munt
- 20 gram pijnboompitten
- handje krenten
Hoe maak je deze paprika?
Verwarm de BBQ voor op indirecte warmte op 200 ºC. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Wrijf de buitenkant een beetje in met olijfolie en leg ze met de snijkant naar boven in een braadslee. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de peper, ui en knoflook fijn en fruit deze enkele minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de spinazie toe.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de olijven. Voeg deze toe aan de pan met spinazie. Voeg ook de gekookte quinoa toe en de krenten. Breng op smaak met peper en zout
Rooster in een klein koekenpannetje de pijnboompitten goudbruin. Voeg deze vervolgens samen met de verkruimelde feta toe aan de pan met spinazie. Voeg als laatste de fijngesneden munt toe.
Als het goed is zijn, terwijl je bezig bent geweest de paprika’s mooi zacht geworden. Haal deze uit de BBQ en vul de paprika’s met het quinoa mengsel. En zet ze nog 10 minuten in de BBQ.
Eet smakelijk!