Nu heb ik een fantastische vader die ook nog eens heel goed kan koken! Van hem krijgen wij op donderdag de lekkerste gerechten voor geschoteld en zo ook deze gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas. Nu ben ik meestal wat huiverig voor kipfilet omdat deze al snel te droog wordt als je het te lang gaart. Ik gebruik daarom altijd kippendijen maar dat is bij deze kip helemaal niet nodig! Wat was dit een heerlijke gerechtje! De kip was heerlijk mals en het mengsel van zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas was echt een top combinatie! Deze gaat zeker nog vaker gemaakt worden.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 kipfilets
- 1 teen knoflook
- 125 gram zongedroogde tomaatjes
- 3 eetlepels parmezaanse kaas
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- 1 bosje basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
extra nodig:
Hoe maak je deze gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes?
Verwarm de oven voor op 120°C.
Snij aan de zijkant de kipfilet in. Snij de knoflook zongedroogde tomaatjes, basilicum en pijnboompitten fijn. Meng deze in een kom met de parmezaanse kaas en de olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vul de kipfilet met het mengsel en bind deze vervolgens dicht met het slagerstouw. Op internet kun je een hele mooie slagersknoop vinden maar met een gewone knoop gaat het ook prima.
Verhit op middelhoog vuur in een koekenpan een klont roomboter en wat olijfolie. Bak de kipfilet aan alle zijden mooi bruin. Haal de kipfilets uit de pan en zet ze in een ovenschaal in de oven. Deze gaat vervolgens voor 10 minuten in de oven totdat de kipfilet mooi gaar is.
Wij aten deze gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes met een risotto en gestoofde paprika.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 2 kipfilets
- 1 teen knoflook
- 125 gram zongedroogde tomaatjes
- 3 eetlepels parmezaanse kaas
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- 1 bosje basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- extra nodig:
- slagerstouw
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor op 120°C.
Snij aan de zijkant de kipfilet in. Snij de knoflook zongedroogde tomaatjes, basilicum en pijnboompitten fijn. Meng deze in een kom met de parmezaanse kaas en de olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vul de kipfilet met het mengsel en bind deze vervolgens dicht met het slagerstouw. Op internet kun je een hele mooie slagersknoop vinden maar met een gewone knoop gaat het ook prima.
Verhit op middelhoog vuur in een koekenpan een klont roomboter en wat olijfolie. Bak de kipfilet aan alle zijden mooi bruin. Haal de kipfilets uit de pan en zet ze in een ovenschaal in de oven. Deze gaat vervolgens voor 10 minuten in de oven totdat de kipfilet mooi gaar is.
Wij aten deze gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes met een risotto en gestoofde paprika.