Met feta gevulde Jalapeños van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
gevulde Jalapenos van de Big Green Egg recept bbq pepers

Zoals ik bij de groene Spaanse pepers als had geschreven houdt mijn vriendin van pittig eten. Wij zijn dus een beetje op zoek gegaan naar wat meer pit van de BBQ. Deze gevulde jalapeños van de Big Green Egg is daar een gerechtje van. Deze zijn een stuk minder pittig als de Spaanse pepers en daardoor wat meer geschikt voor de doorsnee Nederlander. Ik heb deze jalapeños gevuld met een mengsel van feta en rozemarijn.

Ik vond het een heerlijk gerechtje. Als je wilt kun je de pepertjes omwikkelen met wat spek voor een nog hartigere smaak. Je kunt de jalapeños pepers gewoon bij de supermarkt krijgen. Mocht je het toch te pittig vinden kun je ze ook altijd maken met de groene pepers van de Turkse groenteboer. Deze zijn weer wat minder pittig en lenen zich uitstekend om te vullen.

Wat heb je nodig voor deze gevulde jalapeños van de Big Green Egg?

  • Een aantal jalapeños pepers
  • Feta
  • Rozemarijn
  • olijfolie
  • Spek (optioneel)

Bijpassend biertje? Kijk dan hier.

Hoe maak je deze gevulde jalapeños?

Steek de Big Green Egg aan en bereid deze voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Doe de feta in een kommetje en voeg een scheut olijfolie toe. Snijd de rozemarijn ragfijn en meng dit door het mengsel heen. Snijd de pepers door midden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul vervolgens de jalapeños met het feta mengsel. Je kunt als je daar van houdt nu ook een plakje spek om de peper wikkelen. Je hebt dan een wat meer hartiger gerechtje.

Leg de pepers op het rooster en sluit de deksel. Gaar de gevulde jalapenos pepers ongeveer 15 -20 minuten. De pepers moeten een beetje zacht geworden zijn.

Haal de pepers van de BBQ en serveer direct!

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!