Willem, een maatje van mij, die kwam met het idee om garnalen te “vullen’ met knoflook, peterselie en peper en vervolgens te omwikkelen met spek. Wauw! Wat een heerlijke smaakcombinatie is dat! Echt een kleine smaak explosie in je mond. Het spek past goed bij de garnalen en knoflook past natuurlijk overal bij. Wij houden van een beetje pit dus deden er pepers uit eigen tuin in. En dat proefde je! Mocht je daar nou niet zo van houden, dan kun je natuurlijk altijd wat minderen. Ons valt op dat de rode pepers van de AH tegenwoordig ongeveer net zo heet zijn als paprika’s. Misschien komt dat door het opkweken van de pepers of misschien eten wij gewoon steeds heter. Maak de garnalen in ieder geval zoals jij lekker vindt! Bij deze: gevulde garnalen omwikkeld met spek!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 20 Grote garnalen (niet van de supermarkt maar groothandel of viszaak)
- 20 plakjes spek
- 4 tenen knoflook
- 2 rode pepers
- klein bosjes peterselie
- olijfolie
- zout
extra nodig:
Hoe maak je deze gevulde garnalen omwikkeld met spek?
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen.
Maak eerst de vulling door een eetlepel olijfolie in een kommetje te doen. Niet te veel het moet alleen maar de vulling een beetje binden. Snij de knoflook, rode pepers en peterselie fijn. Voeg de vervolgens toe aan de kom en breng licht op smaak met een beetje zout.
Snij de garnalen in de lengte tot 2/3 in. Je hebt nu een ruimte waar je de vulling in kan doen. Stop bij alle garnalen een beetje van de vulling. Wikkel vervolgens direct om met spek. Door het spek blijft de vulling mooi zitten. Rijg de garnalen vervolgens op de spiezen.
Als de BBQ op temperatuur is kun je ze grillen. Ik heb ongeveer 3 á 4 minuten per kant aangehouden. Haal ze van de BBQ en serveer direct!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 20 Grote garnalen (niet van de supermarkt maar groothandel of viszaak)
- 20 plakjes spek
- 4 tenen knoflook
- 2 rode pepers
- klein bosjes peterselie
- olijfolie
- zout
- extra nodig:
- spiezen
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen.
Maak eerst de vulling door een eetlepel olijfolie in een kommetje te doen. Niet te veel het moet alleen maar de vulling een beetje binden. Snij de knoflook, rode pepers en peterselie fijn. Voeg de vervolgens toe aan de kom en breng licht op smaak met een beetje zout.
Snij de garnalen in de lengte tot 2/3 in. Je hebt nu een ruimte waar je de vulling in kan doen. Stop bij alle garnalen een beetje van de vulling. Wikkel vervolgens direct om met spek. Door het spek blijft de vulling mooi zitten. Rijg de garnalen vervolgens op de spiezen.
Als de BBQ op temperatuur is kun je ze grillen. Ik heb ongeveer 3 á 4 minuten per kant aangehouden. Haal ze van de BBQ en serveer direct!