gevulde eieren met truffel

Gevulde eieren met truffel

door Mr. in the Kitchen

Zoals jullie inmiddels wel weten zijn gevulde eieren bij ons een vaste prik geworden! Super lekker! Je kunt er allerlei versies van maken die er ook nog eens fantastisch uit kunnen zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van roze eieren, oranje eieren, met kerrie, zalm, avocado, boemboe Bali of Hollandse garnalen? Super veel mogelijkheden dus! Nu dus gevulde eieren met truffel. Wat ontzettend lekker is truffel. En truffel word in Italië bijna alleen maar gebruikt om de pasta wat meer smaak te geven of in combinatie met ei. Vandaar dat wij deze combinatie er bij moesten hebben in onze verzameling gevulde eieren. Wij hebben hier truffelpasta voor gebruikt. Dit kun je halen bij de Italiaanse delicatessen zaken en is gemaakt van de goedkope zomertruffel. Dit is voor deze eieren prima! In de supermarkt heb je truffeltapenade, maar die vinden wij minder geschikt. Deze is gemengd met champignons en geeft niet zo een sterke truffelsmaak.

Wat heb je nodig?

  • 5 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • citroensap
  • peper en zout
  • 1 eetlepel truffelpasta

extra nodig:

Hoe maak je deze gevulde eieren met truffel?

Kook de eieren in ongeveer 6 minuten hard en spoel af onder koud water. Kook de eieren niet te lang want dan wordt het eigeel kurkdroog.

Pel de eieren en snij deze door het midden. Haal het eigeel uit de eieren en meng deze in een kom met de maynonaise. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje citroensap erbij. Proef en breng eventueel verder op smaak met mayonaise, zout, peper of citroensap.

Doe het mengsel in de spuitzak en vul de eitjes. Doe bovenop een klein beetje van de truffelpasta.

Serveer direct of bewaar in de koelkast. Mocht je ze in de koelkast zetten haal ze een half uur van tevoren uit de koelkast zo zijn de eitjes niet te koud.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer