Gevulde eieren met kerrie

door Mr. in the Kitchen
gevulde eieren met kerrie ei vullen vulling kerrie kerriepoeder bieslook mayonaise borrelhapje snack borrel

Dit is de laatste van een reeks gevulde eieren die we hier hebben geplaatst. De afgelopen borrels stondt hier iedere keer weer een ander gevuld eitje centraal. Als laatste dus deze gevulde eieren met kerrie. Kerrie combineert gewoon heel goed met wat mayonaise en wat eigeel. Het is een echte klassieker. Mocht je nog wat andere ideeen zoeken kijk dan eens naar deze gevulde eieren met avocado, boemboe Balie, zalm of Hollandse garnalen. Super lekkere combi’s! Ook leuk om wat verschillende eitjes tegelijk klaar te maken!

Wat heb je nodig voor tien gevulde eitjes?

  • 5 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • theelepel mosterd
  • kerriepoeder
  • citroensap
  • eetlepel bieslook

extra nodig: spuitzak

Hoe maak je deze gevulde eieren met kerrie?

Kook de eieren in een pan met water. Op het moment dat het begint te borrelen hoef je ze maar 5 minuten te koken. Hierdoor blijft het eigeel een beetje zacht in plaats van heel droog. Spoel de eieren na met koud water en laat ze afkoelen.

Als de eieren afgekoeld zijn kun je ze pellen. Snij vervolgens de eieren door de midden en haal het eigeel er voorzichtig uit en doe deze in een kom.

Meng het eigeel met de mayonaise, mosterd, wat citroensap, kerrie en de fijngesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout en proef. Kijk of er nog iets mist. Misschien wat meer kerrie? of toch wat citroensap voor wat frisheid?

Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes met het kerriemengsel.

Zet weg in de koelkast voor gebruik of serveer direct!

Eet smakelijk!

gevulde eieren met kerrie ei vullen vulling kerrie kerriepoeder bieslook mayonaise borrelhapje snack borrel

Gevulde eieren met kerrie

Print
Porties: 10 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 4 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 5 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • theelepel mosterd
  • kerriepoeder
  • citroensap
  • eetlepel bieslook

INSTRUCTIES

Kook de eieren in een pan met water. Op het moment dat het begint te borrelen hoef je ze maar 5 minuten te koken. Hierdoor blijft het eigeel een beetje zacht in plaats van heel droog. Spoel de eieren na met koud water en laat ze afkoelen.

Als de eieren afgekoeld zijn kun je ze pellen. Snij vervolgens de eieren door de midden en haal het eigeel er voorzichtig uit en doe deze in een kom.

Meng het eigeel met de mayonaise, mosterd, wat citroensap, kerrie en de fijngesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout en proef. Kijk of er nog iets mist. Misschien wat meer kerrie? of toch wat citroensap voor wat frisheid?

Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes met het kerriemengsel.

Zet weg in de koelkast voor gebruik of serveer direct!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!