Gevulde eieren met hollandse garnalen

door Mr. in the Kitchen
gevulde eieren met Hollandse garnalen recept borrelhapje ei gevuld mayonaise mosterd citroen

Het is pasen en dan kan ik natuurlijk niet achter blijven. Deze keer komt het niet van de BBQ maar gewoon uit een pannetje. Later bedacht ik mij dat ik eventueel de eitjes heel kort koud had kunnen roken, maar dat heb ik niet gedaan. Dus mocht je de BBQ smaak missen bij deze gevulde eieren met Hollandse garnalen dan moet je dat zeker doen! Deze eitjes zijn een topper op een verjaardag of borrel en ook nog eens heel simpel om te maken! Op zoek naar andere vullingen en versies? Kijk dan eens bij deze roze eieren, oranje eieren met sweet peppadews,  boemboe Bali,  gevuld met kerrie, avocado of zalm.

Wat heb je nodig voor deze gevulde eieren met Hollandse garnalen?

  • 12 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • halve citroen
  • 100 gram Hollandse garnalen (bakje AH)
  • bieslook
  • peper en zout

Hoe maak je deze gevulde eieren?

Breng een pan met water met de eieren er in aan de kook. Kook de eieren in een minuut of acht hard. Spoel ze af met koud water en laat ze even afkoelen. Pel de eieren. Als je de eieren hebt gepeld kun je deze door de midden snijden.

Haal het eigeel uit de ei-helften en meng deze in een kom met de mayonaise, mosterd, een kneep citroensap, de Hollandse garnalen en breng op smaak met peper en zout. Nu moet je nog een paar keer goed proeven, de een vindt namelijk wat meer mayonaise lekker de ander wat meer mosterd. Snijd daarna de bieslook in kleine stukjes en voeg ongeveer 2 eetlepels toe aan het mengsel.

Vul nu de lege eieren met het mengsel. Bestrooi met wat overgebleven bieslook. Je kunt de eieren makkelijk in de koelkast onder een folie bewaren tot je ze wilt serveren. Denk er wel aan dat je de eieren ongeveer een half uurtje van te voren uit de koelkast haalt. Zo zijn ze niet zo koud als je ze serveert.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!